10 Οκτ 2024

Νέα κυκλοφορία: Ναντίνα Κυριαζή - "Πτήση Εθισμού"

 




Ναντίνα Κυριαζή

"Πτήση εθισμού"

H ποίηση της Ναντίνας Κυριαζή, αποτελεί υπόδειγμα καθαρότητας σαφήνειας και λογοτεχνικής ομορφιάς. Πρόκειται για Πτήση εθισμού και για ποίηση εθισμού, όπου το άτομο ζει μια ζωή εσωτερική που θρέφεται από τον εξωτερικό κόσμο. Εκείνο που χάνει από γαλήνη το κερδίζει σε ένταση ζωής, ο άνθρωπος εδώ, έχει το πάθος και την ορμή των αντιφατικών αισθημάτων που αυτοαναλύονται.

Η Ναντίνα Κυριαζή γνωρίζει, ότι όσο πιο βαθύ το αίσθημα, τόσο πιο δραστική είναι η γλώσσα και τόσο μεγαλύτερη η απήχηση στην ψυχή του αναγνώστη, κι ακόμη ότι η λογοτεχνία δεν είναι μια ψευδαίσθηση που προσπαθεί να περάσει για πραγματικότητα. Είναι μια άμεση επικοινωνία ψυχών και άμεσα και καθαρά πρέπει να είναι τα σχήματα της.

Κώστας Φασουλάς

ΚΟΡΜΙ ΔΕΝΤΡΟΥ

Αμέλησα το κορμί

Άφσα να γλιστρήσει από τα χέρια μου.

Έγινε δέντρο στολισμένο.

Ο κορμός δεν είναι κορμί.

Δεν είναι το σώμα μου.

Πέσανε τα φύλλα μου ή ακόμα;

Τι με στολίζει;

Πουλί θα γίνω

Θα στολίζω τα γυμνά δέντρα

Και δεν θα θυμάμαι

Τα γυμνά καλοκαίρια στον ήλιο.

Μόνο Χριστούγεννα

Δέντρα γυμνά

Στολισμένα

Κορμιά άδεια.


 ISBN: 978-618-5748-48-7, σελίδες: 38 μέγεθος: 14x21εκ.


Η Ναντίνα Κυριαζή γεννήθηκε, μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και πρόσφατα το μεταπτυχιακό της στο Π.Μ.Σ. Σημειωτική Πολιτισμός και Επικοινωνία του Α.Π.Θ. Είναι εμψυχώτρια NDI (Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα) και αφηγήτρια (απόφοιτη του εργαστηρίου Αφηγητών της ActionArt / Εικαστική Δράση). Ασχολείται με το θέατρο και το τραγούδι.

 Το λογοτεχνικό περιοδικό «Εντευκτήριον» φιλοξένησε ποιήματά της, ενώ από τις εκδόσεις Βιβλιο Διάπλους κυκλοφορούν τα παραμύθια της Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο, Η γελαστή γέφυρα, Ο Φεγγαρόλουστος και Ο Βασιλιάς ο ευτραφής και η χαρά της διατροφής, τα πρώτα δύο με τραγούδια σε μουσική του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή. Από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί η πρώτη ποιητική συλλογή της με τίτλο Ενικός ύμνος. Στίχους της έχουν τραγουδήσει ο Γιώργος Νταλάρας (άλμπουμ Έρωτας ή τίποτα), ο Βασίλης Λέκκας (άλμπουμ Κατάρτικι ατμός), η Μελίνα Κανά (άλμπουμ Μελίνα Κανά και ο γόης του Θησείου), ο Βασίλης Πρατσινάκης (άλμπουμ Άγριος άνεμος) και ο Δημήτρης Νικολούδης (άλμπουμ Στην άκρη του δρόμου), η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιώργος Μεράντζας (άλμπουμ Μοιραία κοιμωμένη) σε σύνθεση του Γιώργου Καζαντζή.

Η Πτήση εθισμού είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: