19 Μαΐ 2024

O Γιάννης Κότσιρας 6 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

 


Μαζί με τις Μυρτώ Βασιλείου και Δήμητρα Μπουλούζου

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρού Του Νότου και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή του περιοδεία.

Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας, έχοντας στο πλάι του για δεύτερη χρονιά την ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου αλλά και τη Δήμητρα Μπουλούζου , σταθερή συνεργάτιδα του τα τελευταία έξι χρόνια, μας έχει  ετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις .

Μιχάλης Χατζηγιάννης :H καλοκαιρινή του περιοδεία ξεκινάει από το θέατρο Βράχων

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες – ερμηνευτές του σήμερα, έρχεται αυτό το καλοκαίρι να γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες όλη την Ελλάδα, με τραγούδια που αγαπήθηκαν εδώ και 2,5 δεκαετίες!

H καλοκαιρινή περιοδεία του 2024 ξεκινάει από το θέατρο Βράχων

Ένα θέατρο που κρύβει χαραγμένες στα βράχια του εμπειρίες λάμψης και αληθινής χαράς με τα τραγούδια του Μιχάλη να ξεσηκώνουν νεολαία και μεσήλικες με την ίδια δύναμη ανά τις εποχές!

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Οι δρόμοι που θα κλείσουν σήμερα Κυριακή στην Αθήνα

  


Λόγω της διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Κυριακή (19.05.2024), θα ισχύσουν μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον ποδηλατικό αγώνα θα ισχύσουν από 10.30΄έως 13.45΄ στην παρακάτω διαδρομή.

«Αφετηρία Ακρόπολη – Δ. Αρεοπαγίτου, Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ. Συγγρού – Λ. Ποσειδώνος – Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου έως συμβολή της με Λ. Αγ. Μαρίνας (αναστροφή) – Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου – Λ. Ποσειδώνος – Λ. Συγγρού – Αθανασίου Διάκου – Αρδηττού – Παναθηναϊκό Στάδιο – (αρχή σιρκουί της Αθήνας), Λ. Βασ. Κων/νου (έως Χίλτον) – Λ. Βασ. Σοφίας – Πανεπιστημίου – Αιόλου (Χαυτεία) – Σταδίου – Βασ. Γεωργίου Α΄ – Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ. Συγγρού – Αθανασίου Διάκου – Αρδηττού – Παναθηναϊκό Στάδιο (Τέλος σιρκουί της Αθήνας Χ 10 στροφές) – Τερματισμός» θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες των Δήμων Αθηναίων, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένη και Κρωπίας, ως ακολούθως:

Περιοχή Δήμου Αθηναίων:

18 Μαΐ 2024

Σήμερα η Βιολέτα Ίκαρη στο Σταυρό του Νότου Club

 


ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΚΑΡΗ 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΙΟΥ 2024

Κι αν το γλέντι ξεκινούσε ανάποδα;
Αν μια ερωτική βραδιά ξεκινούσε από το αντίο στο καλωσόρισμα;
Αν επιλέγαμε μόνο όσα μας δένουν;
Αν από τα τραγούδια κρατούσαμε όσα μας ενώνουν;
Αν διαλέγαμε εκείνα που ξέρεις και ξέρω κάθε λέξη τους;
Αν από το καρπούζι τρώγαμε μόνο την καρδιά του;

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής

 

Ο Τεμπέλης Δράκος για άλλη μία φορά φώτισε με τα τραγούδια του τις ψυχές των μικρών και των μεγάλων θεατών που κατέκλυσαν για 4 παραστάσεις το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα δημοφιλή τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή με τις ερμηνείες των Ελένης Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ρένας Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου πότε ξεσήκωναν το κοινό και πότε το συγκινούσαν και κάθε φορά κέρδιζαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα!

Η Μαρίνα Σπανού Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 


ΜΑΡΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ
Καλοκαίρι 2024

Μετά το αστραπιαίο sold-out του live του Ιουνίου
στο Κηποθέατρο Παπάγου, ανακοινώνεται νέα μεγάλη συναυλία της Μαρίνας στην Αθήνα!

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου
στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 | Η συναυλία αρχίζει στις 21:00

Αναλυτικό πρόγραμμα και νέες φωτογραφίες του 12ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ" στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

 


12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Μετά από 250 performances σε 12 διαφορετικούς σκηνικούς χώρους και 1300 νέους καλλιτέχνες, το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία πραγματοποιείται για 12η χρονιά στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Σήμερα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024

 


Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 τα Μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι χώροι πολιτισμού της Αθήνας υποδέχονται μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024, που έχει ως θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα», με το οποίο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) αναδεικνύει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και τη έρευνας, που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου.

17 Μαΐ 2024

Ο 17χρονος ομογενής από τη Στουτγκάρδη, Μάριος Τσιλιγιάννης που ξεσηκώνει τους Έλληνες της Γερμανίας

 



Το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Λάθος μου αγαπημένο», μας παρουσιάζει ο 17χρονος Έλληνας μαθητής από τη Γερμανία! Παιδί μεταναστών, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, ο Μάριος Τσιλιγιάννης θαυμάζει τους γνήσιους λαϊκούς ερμηνευτές και τραγουδάει από μικρή ηλικία.

Κωνσταντίνος Αργυρός: Αποθέωση από 4.000 θεατές στη Βουλγαρία


 Ο Κωνσταντίνος Αργυρός «μάγεψε» ακόμα μία φορά εκτός συνόρων, με τη συναρπαστική του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής στην Σόφια, όπου γνώρισε την αποθέωση από 4.000 θεατές. 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του PIANO CITY ATHENS 2024 στην πρεσβευτική κατοικία του Γερμανού Πρέσβη Andreas Kindl

 


PIANO CITY ATHENS 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του PIANO CITY ATHENS 2024 στην πρεσβευτική κατοικία του Γερμανού Πρέσβη Andreas Kindl

16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΪΟΥ 2024 οι γειτονιές της Αθήνας μετατρέπονται σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα !

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΠΙΑΝΟΥ & SPECIAL EVENTS

100 κοντσέρτα πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους 

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Piano City Athens 2024 με το πρώτο House Concert σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον εξαιρετικό πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο, στην πρεσβευτική κατοικία του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κυρίου Andreas Kindl και της Δρ. Ina Weinrautner, με την συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο καθώς και πλήθος δημοσιογράφων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

«M.A.T.E.» & GAIA FESTIVAL: Πρόγραμμα συναυλιών στη Θεσσαλονίκη


 «M.A.T.E.» & GAIA FESTIVAL: Μία γιορτή για την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση!

PAGAN

14 συναυλίες και παρουσιάσεις μουσικών σχημάτων on stage – προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες κι έκτακτες συμμετοχές...
Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η αναγκαιότητα για ουσιαστική επικοινωνία οδήγησε τρεις πόλεις από διαφορετικές χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, να ανοίξουν έναν διάδρομο και με όχημα την Μουσική, τις Τέχνες, την Τεχνολογία και την Παιδεία (Music-Art-Tecnology-Education), δηλαδή το Μ.Α.Τ.Ε. Festival, να έρθουν πιο κοντά! Με στόχο να διευκολύνουν και να απελευθερώσουν την δημιουργική δύναμη των κοινοτήτων τους τρία φεστιβάλ με την “ομπρέλα” του δήμου Coimbra και της Creative Europe ενώθηκαν μέσω του κοινού οράματος M.A.T.E. και ξεκίνησαν να δίνουν χώρο, προβάλλοντας τους καλλιτέχνες τους!

Το" FIESTA VOIO" επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ δίπλα στον ποταμό Αλιάκμονα

 


Το FIESTA VOIO επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ

Ένα τετραήμερο πάρτι γεμάτο μουσική, διασκέδαση και περιπέτεια σε περιμένει δίπλα στον ποταμό Αλιάκμονα!

Όπως κάθε χρόνο, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μικρόκαστρο του Δήμου Βοΐου, στη Δυτική Μακεδονία από τις 25 έως και τις 28 Ιουλίου 2024.

 Η τοποθεσία του φεστιβάλ είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω της Εγνατίας Οδού, μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και τη Φλώρινα. Αν ο στόχος σου για το φετινό καλοκαίρι είναι να πραγματοποιήσεις τις διακοπές σου υπό τον ήχο της αγαπημένης σου μουσικής και να κερδίσεις νέες εμπειρίες μέσα από μία σειρά μοναδικών δραστηριοτήτων, το FIESTA VOIO είναι η ιδανική επιλογή για εσένα και τους φίλους σου!

Νίκος Ξυδάκης Μιχάλης Γκανάς «Γυάλινα Γιάννενα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 


«Γυάλινα Γιάννενα»

Νίκος Ξυδάκης – Μιχάλης Γκανάς

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος

του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ώρα 21:00

Δύο σημαντικοί δημιουργοί, δύο φίλοι και συνεργάτες, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Μιχάλης Γκανάς μοιράζονται από την δεκαετία του ‘80 σκέψεις και συναισθήματα, ήχους ποιήματα και στίχους, δικούς τους και άλλων. Σαν εικόνες και αρώματα ενός ορεινού χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου …

Η Δραμινή καλλιτέχνης Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά "Σασπένς"

 


ΣΑΣΠΕΝΣ

«Θα δημιουργώ απ' τα χαλάσματα, μ' όσα ήρθαν και κράτησαν, μ' όσα ακόμα δεν άρχισαν…»

Η Σάσα Παπαλάμπρου, παρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, με τίτλο «Σασπένς». Εάν η σύστασή της στο κοινό είχε μία «μεταλλική» αίσθηση, μέσα από το κράμα των jazz και των ελληνικών παραδοσιακών ακουσμάτων που τη διαμόρφωσαν, η μουσική της συνέχεια θα χαρακτηριζόταν ως αγωνιώδης. Μετά το CRAMA, τον πρώτο της δίσκο, στο Σασπένς αποτυπώνεται η αγωνία της να μοιραστεί όσα είδε και έμαθε ως τώρα.