9 Οκτ 2024

Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος "13ο FolCalFest" : Aιτήσεις συμμετοχής

 


Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος ανακοινώνει την έναρξη για την υποβολή

ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για το 13ο FolCalFest | Γλεντικά Δρώμενα: Βίωμα & Επιτέλεση το οποίο θα διεξαχθεί Σάββατο & Κυριακή 15-16 Φεβρουαρίου 2025 στις 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το “13ο FolCalFest” είναι θεματικό με σκοπό τη στοχευμένη παρουσίαση «γλεντικών» εκφάνσεων, δίνοντας προτεραιότητα συμμετοχής στις μεταναστευτικές και διασπορικές κοινότητες που διαμένουν στον αστικό χώρο. Οι δράσεις του 13ου FolCalFest θα εστιαστούν στη διαπολιτισμική παρουσίαση γλεντικών εκφάνσεων -τραγουδιστικά, μουσικοχορευτικά, ενδυματολογικά- όπως αυτές αναπτύσσονται στον ελλαδικό χώρο από διασπορικές/μεταναστευτικές/προσφυγικές κοινότητες ημεδαπών και αλλοδαπών.


 

Επιχορήγηση/αιγίδα
Υπουργείο Πολιτισμού, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στήριξη
Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Πλαίσιο / δίκτυα
Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς 2025
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Festivals (EFFE label 2024-2025)
Δίκτυο ICH-NGO Forum

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

 

χρήσιμες ιστοσελίδες

Η συμμετοχή στο FolCalFest
13ο FolCalFest | Γλεντικά Δρώμενα: Βίωμα & Επιτέλεση
Όροι Συμμετοχής
Αιτήσεις Συμμετοχής


επικοινωνία για πληροφορίες

info@folcalfest.net | 6955442627




Λίγα λόγια για το

FolCalFest
 

Το “FolCalFest” https://folcalfest.net/ είναι ο πρώτος "φεστιβαλικός θεσμός / φεστιβαλικό αρχείο" που σχεδιάστηκε και διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το έτος 2010 από το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος ]ΕΡ.Κ.Ε.Τ.] https://erket.org/ με εστίαση στον κοινοτικό τρόπο τραγουδήματος. Η ονομασία του αποτελείται από τμήματα των τριών λέξεων: folk, vocal και festival και απεικονίζει με τον καλύτερο συνοπτικό τρόπο την πολιτιστική του ταυτότητα.

Σκοπός του FolCalFest είναι η παρουσίαση στο αστικό κοινό τραγουδιστικών τεχνικών και ηχοχρωμάτων, που αναπτύσσονται στον ελληνικό χώρο ή στις ανά τον κόσμο ελληνικές κοινότητες. Βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι η αλληλεπίδραση και η γνωριμία συνόλων και τραγουδιστικών ομάδων από όλη την Ελλάδα. Το FolCalFest επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία της πολιτισμικής ώσμωσης αλλά και να παρουσιάσει την ποικιλομορφία του ελληνικού λαϊκού μουσικού πολιτισμού. Το πολιτιστικό αλλά και εθνογραφικό έργο του φεστιβάλ εστιάζεται στην καλύτερη προσέγγιση, μελέτη και κατανόηση του ελληνικού μουσικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και στη δημιουργία υποδομών για την ορθότερη και αειφόρο πολιτιστική του διαχείριση.

Η διαδικτυακή ανάπτυξη της ιστοσελίδας, του διαδικτυακού αρχείου του FolCalFest αλλά και των δράσεών του από το έτος 2019 και μετά είναι υπό την αιγίδα και με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ.).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: