3 Ιουν 2024

Το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου

 



Ο Δήμος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, εγκαινιάζουν τον 3ο χρόνο του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (ΦΒΧ), από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. Η παρουσίαση για το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων πραγματοποιήθηκε σε δημοσιογράφους, συγγραφείς και εκδότες στην Αθήνα.

Κατά την παρουσίαση, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ως κεντρικός οικοδεσπότης του Φεστιβάλ, δήλωσε περήφανος για το τι έχει καταφέρει η ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια: «Αυτό που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, ήρθε για να μείνει και να δώσει ένα διακριτό κομμάτι στο χώρο του βιβλίου, ενώ ξεφεύγει από τα στερεότυπα». Ο κ. Σημανδηράκης μίλησε για το τι καθιστά επιτυχημένο το Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων οι ειδυλλιακοί, ελκυστικοί χώροι, οι σημαντικές προσωπικότητες, ενώ κατέληξε στο ότι «οι άνθρωποι, είτε βρίσκονται στο κομμάτι της παραγωγής είτε της υποδοχής και της υποστήριξης, είναι αυτοί που τελικά δίνουν αυτό το διαφορετικό χρώμα στο Φεστιβάλ… Τα επιτυχημένα φεστιβάλ είναι αυτά που ριζώνουν και έρχονται και δένουν με την ευρύτερη κοινωνία».

Από τη μεριά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής σημείωσε πως το Φεστιβάλ καινοτομεί, κόντρα στο ρεύμα της ψηφιοποίησης των πάντων και «τα Χανιά το έχουν λατρέψει, ο κόσμος συμμετέχει πάρα πολύ, η Κρήτη το αγκαλιάζει πολύ θερμά κι έρχονται από όλη την Κρήτη για να το παρακολουθήσουν – καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο, από την Ελλάδα και όχι μόνο, να έρθουν αυτό το πενθήμερο στα Χανιά».


Περισσότερα εδώ :

https://hania.news/2024/05/29/587644/

Δεν υπάρχουν σχόλια: