2 Δεκ 2019

Πατημασιές στο χιόνι - Νέος δίσκος από τον Γιώργο Χατζηπιερή με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Διονύση Σαββόπουλο και άλλους


Το νέο cd του Γιώργου Χατζηπιερή
Πατημασιές στο χιόνι
Τραγουδούν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μάρκος Κούμαρης,
Σοφία Παπάζογλου, Απόστολος Ρίζος, Κορίνα Λεγάκη
και Διονύσης Σαββόπουλος
Έξι τραγούδια για τις γιορτές των Χριστουγέννων
Ο Γιώργος Χατζηπιερής, δημιουργός των τραγουδιών του Τεμπέλη Δράκου,  μας παρουσιάζει έξι νέα τραγούδια για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα με το γενικό τίτλο «Πατημασιές στο Χιόνι».



Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που επιστρέφουμε σε μια περιοχή αγνή και αμόλυντη και γινόμαστε για λίγο παιδιά. Χωρίς συστολές και σοβαροφάνειες, βάζουμε πολύχρωμα σκουφάκια, κρεμάμε λαμπάκια, τραγουδάμε για ελαφάκια, κουδουνάκια και χιονάνθρωπους και ανάβουμε ένα μικρό φωτάκι ελπίδας και ζεστασιάς μέσα στο καταχείμωνο.
O Απόστολος Ρίζος γίνεται βοσκός και μας εξιστορεί για το πώς βίωσε το θαύμα της γέννησης του Χριστού ανατρέποντας τα δεδομένα που θέλουν πάντα τους βοσκούς άσημους και ανώνυμους. 
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη με πολλή χαρά και χάρη μας διηγείται μια ιστορία για ένα "Το δέντρο των Χριστουγέννων" που ξεκίνησε από το βουνό για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι εδώ και λίγες μέρες στο Youtube με ένα εξαιρετικό  animation που έφτιαξε ο Μιχάλης Παπανικολάου.
Ο Μάρκος Κούμαρης, τραγουδιστής των Lοcomondo, σε μια πολύ τρυφερή μπαλάντα για το χρόνο που φεύγει και αφήνει τις πατημασιές του στο χιόνι.  Μαζί του η χορωδία του 5ου Δημοτικου Σχολείου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη.
Η Κορίνα Λεγάκη, αέρινη και  με πολύ κέφι,  μας λέει για τρεις χιονονιφάδες που άφησαν τον ουρανό τους και κατέληξαν σε μπαράκια να πίνουν λεμονάδες με πολλά παγάκια και να χορεύουν με νταούλια και ντέφια.



Ο Διονύση Σαββόπουλος μας μεταφέρει στην αυλή του καινούργιου χρόνου όπου οι ώρες και τα λεπτά οργανώνουν γιορτή και ετοιμάζονται  για να υποδεχθούν μία - μία τις εποχές του χρόνου.
Τέλος η Σοφία Παπάζογλου μαζί με την παιδική χορωδία σε ένα "έξω καρδιά" τραγούδι για τα Φώτα,  βασισμένο στα Κυπριακά κάλαντα των Φώτων και σε Κυπριακά έθιμα.
Στο τέλος του δίσκου υπάρχουν όλα τα τραγούδια ορχηστρικά που αναδεικνύουν τις εξαίρετες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη και Χρίστου Ανδρέου
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τραγουδιών η φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα των γιορτών του δωδεκαημέρου με κέφι, φαντασία και κυρίως Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Ο δίσκος κυκλοφορεί από το Label του Τεμπέλη Δράκου και διατίθεται στα καταστήματα Public.   Eπίσης υπάρχει σε όλες τις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες.