24 Αυγ 2012

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο μουσείο Ακρόπολης και αλλού

Με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι από το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την αυγουστιάτικη πανσέληνο την Παρασκευή 31 του μήνα στις 9.30 μ.μ.

Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με είσοδο ελεύθερη από τις 9.00 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το μαγευτικό σεληνόφως.
Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, αναλογιζόμενη τη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, και ειδικότερα ο κλάδος του τουρισμού, αλλά και στο πνεύμα της καλής συνεργασίας που ξεκίνησε και συνεχίζεται με τον υπουργό Πολιτισμού, προτρέπει τα μέλη της να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν, στην επιτυχία των εκδηλώσεων για την πανσέληνο στις 31 Αυγούστου.

«Η εθελοντική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της πανσελήνου είναι μια προσφορά του κλάδου των αρχαιοφυλάκων στην ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

Η συμμετοχή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στις αυγουστιάτικες εκδηλώσεις για την πανσέληνο ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και πραγματοποιούνταν με την επ’ αμοιβή απασχόληση των εργαζομένων.
Espressonews.gr