23 Ιουν 2022

Γιώργος Ανδρέου Σταύρος Σιόλας Κορίνα Λεγάκη συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο Υρίων στη Νάξο

 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ  

ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
 
"Δύο δημιουργοί - μία ερμηνεύτρια"

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΡΙΩΝ
ΝΑΞΟΣ

 
Το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Γιώργος Ανδρέου, ο Σταύρος Σιόλας
και η Κορίνα Λεγάκη  
εμφανίζονται στον Αρχαιολογικό χώρο Υρίων στη Νάξο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Ο Ανδρέου, με διαδρομή πολυσήμαντη και καταξιωμένη στην ελληνική μουσική, με δισκογραφία πολυσυλλεκτική και πολλά τραγούδια του αγαπημένα από το ελληνικό ακροατήριο, με συνεργασίες εκλεκτές με το σύνολο σχεδόν των σημαντικών ερμηνευτών της εποχής μας, με το πιάνο του, τις θεατρικές και κινηματογραφικές μουσικές του, τις συνθέσεις του για ορχηστρικά σύνολα.
Ο Σιόλας, που έχει ξεχωρίσει στη νέα γενιά του τραγουδιού μας ως δημιουργός και ερμηνευτής, με την αισθαντική του φωνή και τις επιρροές του από την παράδοση, ευρηματικός και καινοτόμος συνθέτης πολλών τραγουδιών που έχουν αγαπηθεί για την ευαισθησία τους και την ανανεωτική τους ματιά, ηθοποιός της σκηνής,
εξάρχων του χορού σε παραστάσεις αρχαίου δράματος.
Μαζί τους μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης σκηνής του ελληνικού τραγουδιού, η Κορίνα Λεγάκη, με αξιόλογη και πολυσύνθετη δισκογραφία
και με πολλές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες επί σκηνής.
 
Οι τρεις τους -με τον Γιώργο Ανδρέου σταθερά στο πιάνο του - θα παίξουν τραγούδια από το δικό τους συνθετικό και ερμηνευτικό ρεπερτόριο που έχουν ακουστεί πολύ και ξεχωρίσει, αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών που αγαπούν από την λαϊκή και την έντεχνη δημιουργία, καθώς και τραγούδια της Παράδοσης μας - και πιο πολλά από την Ιωνία, η οποία έχει την τιμητική της φέτος καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τις τραγικές ώρες του ξεριζωμού των Ελλήνων κατοίκων της από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και τον ερχομό τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τον Γιώργο Ανδρέου, τον Σταύρο Σιόλα και την Κορίνα Λεγάκη συνοδεύει στη σκηνή μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών.
INFO:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ, ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ

"Δύο δημιουργοί, μία ερμηνεύτρια"

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΡΙΩΝ, ΝΑΞΟΣ

Ώρα έναρξης : 21:00

Ακούσε τις νέες δισκογραφικές δουλειές του Σταύρου Σιόλα και της Κορίνας Λεγάκη 


Σταύρος Σιόλας «Η Δική Μας Σειρά»
Ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει δυναμικά με ένα single προπομπό από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η Δική Μας Σειρά», που κυκλοφορεί, μαζί με music video, από την Panik Oxygen.

Το τραγούδι μας καλεί σε προσωπικές υπερβάσεις αφού είναι «η δική μας σειρά» να αντισταθούμε σε όσα και όσους μας καταπιέζουν, είναι «η δίκη μας σειρά» να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Τη μουσική έγραψε ο Σταύρος Σιόλας και τους στίχους ο Ηλίας Μάστορης, ενώ το music video σκηνοθέτησε ο Άκης Χρήστου.

Στο επερχόμενο album «Η Δική Μας Σειρά», με συνθέσεις του Σταύρου Σιόλα και στίχους του Ηλία Μάστορη, ερμηνεύουν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Γιώργος Στρατάκης, Ερωφίλη, Γιώτα Νέγκα κ.α.. 

Βρείτε το «Η Δική Μας Σειρά» στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής:
Spotify: https://spoti.fi/3sbVXEN
iTunes/Apple Music: https://apple.co/3LKOnJ7
Deezer: https://bit.ly/38OyuCH

Δείτε το music video:Κορίνα Λεγάκη – «Ένα Πρωί Γλυκό»Κορίνα Λεγάκη – «Ένα Πρωί Γλυκό»
Νέο Τραγούδι & Music Video
Μουσική - Στίχοι: Γιώργος Περού

  «…Ένα πρωί γλυκό ξύπνησα δίπλα σου

θυμάμαι ακόμα πως μύριζαν τα μαλλιά σου...
...κι εσύ μ' αγκάλιαζες κι όλο με τύλιγες
με τα εξαίσια τα μαγικά φτερά σου...
»

Δυόμιση χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Νέος Κόσμος», δυόμιση χρόνια μετά την αρχή του τέλους της πανδημίας, η Κορίνα Λεγάκη κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι του καινούργιου της δίσκου

Ο δίσκος έχει τίτλο «Σεκάνς»
και ανοίγει με πρώτο πλάνο το τραγούδι «Ένα Πρωί Γλυκό», του Γιώργου Περού.


Ηλεκτρικές κιθάρες μπερδεύονται γλυκά με μαντολίναΤρομπέτες, τύμπανα και λαούτα χορεύουν στον ρυθμό που κρατούν οι Δραμαμίνη (ενορχήστρωση). «Σκηνοθετεί» ο Μανώλης Φάμελλος που υπογράφει την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής. 

Το «Ένα Πρωί Γλυκό», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, συνοδεύεται από music video που σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Κουντουράς.

Βρείτε το «Ένα Πρωί Γλυκό» στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής:
Spotify: https://spoti.fi/39dqScZ 
iTunes/Apple Music: https://apple.co/3l4rNPY 
Deezer: https://bit.ly/3P83bDw

Δείτε το music video:

Δεν υπάρχουν σχόλια: