6 Οκτ 2010

Το θέατρο του δρόμου έδωσε ζωή στους δρόμους της Αθήνας








Παρά τις αντιξοότητες, της εποχής και το απότομο κρύο το κέντρο της Αθήνας δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να γεμίσει και φέτος με χρωματιστούς καλλιτέχνες και ομάδες θεάτρου του δρόμου! Στόχος του να αλλάξει τη ζωή μας, για μια στιγμή, προσφέροντας χαρά και κέφι!!
Για τρεις ημέρες η Πλάκα, η Καπνικαρέα, η πλατεία Κλαυθμώνος, η Ερμού, το Καλλιμάρμαρο και άλλοι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας γέμισαν με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο οι οποίοι ζωντάνεψαν την καθημερινότητα της πόλης. Από του Μακρυγιάννη ως το Θησείο οι δρόμοι γέμισαν από μια κεφάτη, πολύβουη και πολύχρωμη παρέλαση. Η αποδοχή του φεστιβάλ από τον κόσμο ήταν τεράστια και απροσδόκητη!

Ταχυδακτυλουργικά, ζογκλέρ, ακροβατικά, φωτιές, μουσικές, κρουστά, γελωτοποιοί, ακροβάτες, ξυλοπόδαροι που κάνουν κουτσό και παίζουν τυφλόμυγα αναβιώνοντας παλιά βενετσιάνικα παραμύθια, μονόπρακτα ή μεγάλες σύνθετες παραστάσεις, παντομίμες, κουκλοθέατρο, χοροθέατρο, μαριονέτες πάντα με χαμόγελο και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους περιπλανήθηκαν στο κέντρο, ομορφαίνοντας την πόλη και παρασέρνοντας τον κόσμο σε κάθε βήμα!
Πηγή :ΗQM.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: