6 Οκτ 2010

Λευτέρης Ζέρβας " Back to the roots"


Ο Λευτέρης Ζέρβας , ονομαστός βιολιστής και συνθέτης, προερχόμενος από μουσική οικογένεια και μεγαλωμένος στα δημοτικά πάλκα, γρήγορα διακρίθηκε ως ένας από τους καλύτερους λαϊκούς Έλληνες βιολιστές.
Έχει στο ενεργητικό του πολλές συνεργασίες σε ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις (μεταξύ των οποίων με τους: Γιώργο Νταλάρα, Σταμάτη Σπανουδάκη, Μάκη Χριστοδουλόπουλο) και χαίρει αναγνώρισης στο εξωτερικό αλλά είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί προσωπικό άλμπουμ ως σολίστας.
Στο cd με τίτλο “Back to the roots” που κυκλοφορεί από τη Lyra, ο Λευτέρης Ζέρβας ξεδιπλώνει την τέχνη του βιολιού του, ερμηνεύοντας 15 διαφορετικά μουσικά θέματα Ελλήνων συνθετών.
Τέσσερα από αυτά είναι συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου από το soundtrack της ταινίας «Χριστόφορος Κολόμβος». Σε δύο από αυτά τον συνοδεύουν οι εξαιρετικοί Αρμένιοι μουσικοί Ara Dinkjian και Arto Tuncboyaciyan, πολύ γνωστοί και στην Ελλάδα από τη συνεργασία τους με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Περιλαμβάνονται ακόμη συνθέσεις του Σταύρου Παζαρέντση, του Νίκου Ζέρβα, του Αρσένη Νάση και του ίδιου του Λευτέρη Ζέρβα. Ακόμη η «Θάλασσα» του Κώστα Μουντάκη και η «Ήπειρος», σύνθεση αγνώστου σε διασκευή Λευτέρη Ζέρβα.
Τον Λευτέρη Ζέρβα συνοδεύουν μία πλειάδα εξαιρετικών μουσικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: