11 Μαΐ 2009

Παντελής Θαλασσινός -Μελίνα Κανά " Μόνο κόκκινο"

Η φετινή άνοιξη προστάζει «Μόνο κόκκινο», φέρνοντας τα καινούρια τραγούδια της Μελίνας Κανά, τραγούδια που έγραψαν γι’ αυτήν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Θοδωρής Γκόνης.
Μία συνεργασία έτσι κι αλλιώς ‘ανοιξιάτικη’, αφού μία από τις σπουδαιότερες και πιο αισθαντικές ερμηνεύτριες της γενιάς της, η Μελίνα Κανά, συναντιέται για πρώτη φορά με τις ταξιδιάρικες μουσικές του Παντελή Θαλασσινού που ‘ντύνουν’ τον ποιητικό λόγο- άλλοτε υπαινικτικό και άλλοτε άμεσο- του Θοδωρή Γκόνη. Μία συνεργασία που θυμίζει παλιότερες εποχές, όταν συνθέτης και στιχουργός έγραφαν μαζί, αποκλειστικά για έναν συγκεκριμένο τραγουδιστή.
Εκτός από τα εννέα τραγούδια του άλμπουμ που είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, υπάρχουν άλλα τρία, σε στίχους του αξέχαστου Ηλία Κατσούλη.
Τα περισσότερα από τα καινούρια τραγούδια δοκιμάστηκαν πρώτα μπροστά σε κοινό, στις ζωντανές εμφανίσεις της Μελίνας και του Παντελή τον χειμώνα που πέρασε και μάλιστα ηχογραφήθηκαν με τους ίδιους μουσικούς που έπαιξαν στα live.
Ακούγοντας την Μελίνα Κανά, καταλαβαίνει κανείς πόσο πολύ ταιριάζει η ιδιοσυγκρασία και η αισθητική της με αυτή του Παντελή Θαλασσινού, αφού έχει κάνει δικά της τα τραγούδια και τα ερμηνεύει μοναδικά. Εκτός από την Κανά, δύο τραγούδια λέει ο Παντελής Θαλασσινός ενώ τραγουδούν και δύο μαζί. Ήδη το διονυσιακό «Αυτό που κόβεις μόνος σου (η αλεπού)», το συγκλονιστικό ζεϊμπέκικο «Ούτε μέση ούτε άκρη» αλλά και το «Δυο τρελοί σ’ ένα καζάνι», έχουν αγαπηθεί και παίζονται πολύ. Ένα άλμπουμ που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος!
Η ενορχήστρωση είναι του Παντελή Θαλασσινού.
Η Μελίνα Κανά και ο Παντελής Θαλασσινός θα παρουσιάσουν τα καινούρια τους τραγούδια σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: