11 Μαΐ 2009

Γιώργος Δημητριάδης " Σάββατο"

Ο Γιώργος Δημητριάδης, ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, με τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ «Σάββατο» που κυκλοφορεί από το label ‘Μικρός Ήρως’ του Άγγελου Σφακιανάκη που ήταν μάλιστα ο παραγωγός του όταν πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1994 ως Γιώργος Δημητριάδης και οι Μικροί Ήρωες.
Το «Σάββατο» είναι το 9ο άλμπουμ του Γιώργου Δημητριάδη και περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια, στα δώδεκα από τα οποία υπογράφει τη μουσική ο ίδιος. Ένα τραγούδι είναι σε μουσική Γιώργου Χαρατζόγλου ενώ υπάρχει και η διασκευή του τραγουδιού των Moody Blues “The story in your eyes” σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Δημητριάδη. Στίχους έγραψαν -εκτός από τον Γιώργο Δημητριάδη- ο Κώστας Λειβαδάς, ο Σταμάτης Πανταζόπουλος, η Δήμητρα Νεοφύτου και ο Σταύρος Σταύρου. Στο τραγούδι «Να πονάμε κι οι δυο» μαζί με τον Δημητριάδη τραγουδά η Σοφία Στρατή.
Καθαρόαιμη ποπ- ροκ στο γνωστό ύφος του Γιώργου Δημητριάδη, μέσα από τη mod ματιά που τον χαρακτηρίζει. Τα τραγούδια αυτή τη φορά, αφορούν τον άνθρωπο που ζει στη μεγάλη πόλη, είναι αστικοί ύμνοι -όπως τα χαρακτηρίζει ο δημιουργός τους, τραγούδια ρόλων, χαρακτήρων και ανθρώπων και προέκυψαν από την περιπλάνηση του Γιώργου Δημητριάδη στους δρόμους αυτής της πόλης παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω του και φτιάχνοντας πιθανά σενάρια για τις ζωές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: