28 Απρ 2009

Νίκος Ζιώγαλας" Πέφτω ψηλά"

Αν κι έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του Νίκου Ζιώγαλα, τα τραγούδια του δεν έχουν πάψει στιγμή να μας συντροφεύουν από το ραδιόφωνο ή στις παρέες, αφού ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει γράψει επιτυχίες που έχουν αποδειχτεί διαχρονικές!
Τώρα όμως παρουσιάζει τα καινούρια του τραγούδια στο άλμπουμ με τίτλο «Πέφτω ψηλά» που κυκλοφορεί από τη Λύρα. Δεκατέσσερα τραγούδια περιλαμβάνει το νέο άλμπουμ με τον πρωτότυπο τίτλο που μπορεί στην κυριολεκτική του έννοια να αντίκειται στους νόμους της βαρύτητας αλλά στην ποιητική του διάσταση, ταιριάζει απόλυτα στην ψυχολογία κάποιου που ατενίζει ξαπλωμένος τον ουρανό!
Η μουσική είναι του Νίκου Ζιώγαλα όπως και οι στίχοι στα περισσότερα τραγούδια. Το «Μακριά μακριά» είναι σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, το «Είμαι δύο» σε στίχους Σούλη Λιάκου και «Τα σώματα» σε στίχους Ελένης Μανιάτη. Υπάρχει επίσης το Βλάχικο παραδοσιακό τραγούδι «Τάνα» σε διασκευή Νίκου Ζιώγαλα.
Μαζί με τον Νίκο Ζιώγαλα τραγουδούν η Τζώρτζια Κεφαλά (στο «Τώρα φεύγω») και η Ελευθερία Ορδουλίδου (στο ομότιτλο «Πέφτω ψηλά»).
Ο Νίκος Ζιώγαλας, συνεπής στη μέχρι τώρα πορεία του, γράφει τραγούδια που έχουν αυτό το ‘κάτι’ που μπαίνει στην καρδιά μας. Τραγούδια ταξιδιάρικα, ερωτικά, τραγούδια που μέσα από λόγια απλά αναδεικνύουν μεγάλες αλήθειες.
Ήδη τα τραγούδια «Μακριά μακριά» και «Αύγουστος στην πόλη» ακούγονται πολύ στο ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: