2 Σεπ 2024

Στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ όλες τις μεγάλες επιτυχίες των Queen

 


Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, θα παρουσιάσουν στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ όλες τις μεγάλες επιτυχίες των Queen, ενός από τα πιο επιτυχημένα rock γκρουπ στην ιστορία. 

Τραγούδια που σημάδεψαν για πάντα τη rock μουσική, όπως τα “We will rock you”, “We are the champions”, “The show must go on”, “Bohemian rhapsody”, “I want to break free”, “Another one bites the dust”, “I want it all” και πολλές ακόμη επιτυχίες, θα αποδοθούν συμφωνικά, με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο μουσικό κείμενο, από τον συνθέτη Αχιλλέα Γουάστωρ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε μουσική διεύθυνση Γιάννη Χατζηλοΐζου και διδασκαλία χορωδίας Μιχάλη Παπαπέτρου.

Οι Queen κυκλοφόρησαν 15 προσωπικά άλμπουμ, ενώ σύμφωνα με το BBC οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τους 300 εκ. δίσκους το 2009. Το “Bohemian Rhapsody” παρέμεινε στο Νο1 του Βρετανικού chart για εννέα εβδομάδες, ενώ η εμφάνισή τους στο Live Aid 1985 χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σπουδαιότερες live εμφανίσεις στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Μετά τον θάνατο του Freddie Mercury το 1991, το γκρουπ κυκλοφόρησε έναν ακόμα δίσκο το 1995 και το 2001 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2018 έλαβε το Βραβείο Grammy Lifetime Achievement.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: