11 Ιουν 2024

Θάνος Γεωργουλάς «Ιωνία – Πύλη Στον Χρόνο» Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού



 
Θάνος Γεωργουλάς Κώστας Τερζάκης 

Θάνος Γεωργουλάς  «Ιωνία – Πύλη Στον Χρόνο»

Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τραγουδούν:  Μελίνα Ασλανίδου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Άκης Δείξιμος,
Δήμητρα Σταθοπούλου, Ανδρέας Λάφης

Το ορατόριο «ΙΩΝΙΑ – Πύλη Στον Χρόνο», σε μουσική του Θάνου Γεωργουλά και στίχους του Κώστα Τερζάκη, που γράφτηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και παρουσιάστηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, κυκλοφορεί σε digital album από την Panik Oxygen. Ερμηνεύουν οι Μελίνα Ασλανίδου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Άκης Δείξιμος, Δήμητρα Σταθοπούλου και Ανδρέας Λάφης.
Όπως αναφέρουν οι δύο δημιουργοί, Θάνος Γεωργουλάς και Κώστας Τερζάκης, «το μουσικό έργο “ΙΩΝΙΑ - Πύλη Στον Χρόνο” γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να τιμήσουμε την μνήμη, τα επιτεύγματα και την υπερηφάνεια εκατομμυρίων Ελλήνων και συγγενών μας. Μέσα από 23 ολοκαίνουργια τραγούδια και επιλεγμένα κείμενα ανάμεσά τους, θέλουμε να αφηγηθούμε ανάγλυφα την ιστορία από το 1922 έως σήμερα και να αισθανθούμε τα γεγονότα που καθόρισαν την σύγχρονη Ελλάδα. Με σημερινό, μοντέρνο τρόπο, προσεγγίζουμε στιχουργικά και μουσικά, γνωστές και άγνωστες πτυχές στοχεύοντας στην ενσυναίσθηση των θεατών – ακροατών».



Με τις υπέροχες φωνές τους, οι Μελίνα Ασλανίδου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Άκης Δείξιμος, Δήμητρα Σταθοπούλου και Ανδρέας Λάφης, συνοδευόμενοι από 21 μουσικούς και περισσότερους από 120 χορωδούς (συμμετέχουν η 70μελής Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, η Παιδική Χορωδία Γιώργου Σκλήκα και η 50μελής Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νέας Σμύρνης του Γιώργου Ζιάκα) «ζωντανεύουν» µε σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό τρόπο τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, «αγγίζοντας», παράλληλα, τις καρδιές μας. 
Το «ΙΩΝΙΑ – Πύλη Στον Χρόνο» παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τον Οκτώβριο του 2023, ενώ το έργο έχει βραβευτεί από την Περιφέρεια Αττικής κι έχει παρουσιαστεί και σε εκδηλώσεις αρκετών Δήμων.
 
Βρείτε το «Ιωνία - Πύλη Στο Χρόνο» στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής:
https://bfan.link/ionia-pyli-ston-xrono

Δείτε την album playlist:


Δεν υπάρχουν σχόλια: