22 Ιουν 2024

Νίκος Σαραγούδας : Την Δευτέρα 24 /6 η κηδεία του στα Σπάτα

 


Την Δευτέρα 24 Ιουνίου συγγενείς  , φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο  σπουδαίο Νίκο Σαραγούδα  στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Σπάτων στις (18.00)

Ο σπουδαίος  μουσικός ( σολίστας στο ούτι ) και τραγουδιστής Νίκος  Σαραγούδας που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών  ήταν αρβανίτικης καταγωγής, γέννημα-θρέμμα Σπαταναίος. Ο πατέρας του ήταν κρεοπώλης και τα αδέλφια του ακολούθησαν το επάγγελμά του. «Μόνο εγώ ξέφυγα και απ’ τα 21 μου ασχολήθηκα με το τραγούδι» μου είχε πει σε συνέντευξή του.


Στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα έπαιζε κιθάρα και υπήρξε επιτυχημένος τραγουδιστής στο δημοτικό και λαϊκοδημοτικό ρεπερτόριο. Ανάμεσα στα μεγάλα του σουξέ και η περίφημη «Σκανδαλιάρα».

Το ούτι μπήκε απρόσμενα στη ζωή του ενώ βρισκόταν σε ώριμη πια ηλικία.

Ανήκει και αυτός στη σχολή των μεγάλων του δημοτικού τραγουδιού ως τραγουδιστής, συνθέτης και σολίστ.  Δεν έχει πολύ μεγάλο δισκογραφικό έργο ως τραγουδιστής, παρότι έχει κάνει πολλές επιτυχίες, αλλά ως μουσικός έχει συμμετάσχει στη φωνοληψία τουλάχιστον 3.000 τραγουδιών. Eίναι από τους ελάχιστους που παίζουν καλό ούτι με το παραδοσιακό ύφος.


 Στο πλευρό του η Γιασεμή Σαραγούδα,  Σμυρνιά  και από τους δύο της γονείς μετέφερε και  απέδωσε αυτούσιο το Μικρασιάτικο τραγούδι τις τελευταίες 4 δεκαετίες αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: