9 Μαΐ 2024

Η Ζανέλ ερμηνεύει το νέο της τραγούδι "Τσάρλεστον"

 


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

 «ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ» - ΖΑΝΕΛ

Εκατό και ένα χρόνια μετά το πρώτο Τσάρλεστον (The Charleston, James P. Johnson, 1923) και από τη Νότια Καρολίνα στην Αθήνα του σήμερα, η Ζανέλ παρουσιάζει ένα νέο «Τσάρλεστον» σε στίχους και μουσική των δημιουργών Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη.

Εν Αθήναις 2024 “Πάει καιρός που ‘χει να σκάσει το χειλάκι σου/δε μου γελάς κι όλα τα βλέπεις σοβαρά” και ακριβώς γι αυτό εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε “ένα βήμα στη χαρά”.



Στη συνέχεια μιας σειράς πρωτότυπων συνθέσεων που μας γυρίζουν πίσω σε ρυθμούς ζωής και σκέψης άλλων δεκαετιών, προχωράμε στο τώρα, γράφοντας με ήχο και εικόνα τα μηνύματα της εποχής μας και τα παθήματα των καιρών.

Η Ζανέλ έχει ήδη κυκλοφορήσει τραγούδια σε ρυθμούς swing (“Η Λαίδη Και ο Αλήτης”), βαλς (“Μια Φορά Αγαπάμε”) και τις μπαλάντες εποχής (“Mη Μου Πεις Τίποτα”, “Χριστούγεννα Αληθινά” και “Ρομάντζο”).

Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των ήχων που ξεκίνησε από τους εργάτες του λιμανιού “Τσάρλεστον” στην Νότια Καρολίνα (ΗΠΑ) του προηγούμενου αιώνα, δημιουργώντας στο σήμερα το δικό μας Τσάρλεστον.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO CLIP ΣΤΟ YOUTUBE ΕΔΩ

Η αιθέρια φωνή και παρουσία της Ζανέλ, μαζί με τους μουσικούς Βασίλη Δεφίγγο στο σαξόφωνο, Λάμπρο Παπανικολάου στο κοντραμπάσο, Χρήστο Κουμούση στο πιάνο, Βασίλη Ντοροβάτα στα τύμπανα και Νίκο Κορδέλη στην ηλεκτρική jazz κιθάρα, μας καλεί σε ένα ρετρό ηχοτοπίο, μετατρέποντας τα όσα συμβαίνουν γύρω μας σε κίνηση και ζωντανή δόνηση: “Μπες στον ρυθμό και τα προβλήματα όλα άφησε / Κι έλα να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά”. Κυκλοφορεί από την Music Row Showcase.

Κάτι μοναδικό: Η ηχογράφηση του τραγουδιού “Τσάρλεστον”, έγινε ζωντανά σε ένα και μόνο booth του στούντιο, όπως ακριβώς γινόταν και τότε, τη δεκαετία του 1920, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια στις μέρες μας. Η περφόρμανς βιντεοσκοπήθηκε επίσης ζωντανά ταυτόχρονα με την ηχογράφηση. Η παραγωγή έγινε με τους όρους του τότε, στις ανάγκες του σήμερα.



Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα:

H Ζανέλ, "το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή", η εκπρόσωπος του ελαφρού τραγουδιού στις μέρες μας ​

Η προσωπική της δισκογραφία παρουσιάζει νέα τραγούδια με τη μουσική ευωδιά και ποιότητα της χρυσής εποχής της Jazz στην Ελλάδα, των δεκαετιών του '50 και του '60. Η ερμηνεύτρια με τη γαλλική φινέτσα, μας παρουσίασε τα πρώτα της τραγούδια με την υπογραφή των καταξιωμένων δημιουργών και παραγωγών Αντώνη & Δημήτρη Παπαβομβολάκη, που κυκλοφορούν από τη Music Row Showcase - Δικτυογραφική.

Τα τραγούδια, που διαγράφουν ήδη τη δική τους πορεία στις καρδιές των ακροατών, είναι τα πρώτα δείγματα από το υλικό που θα αποτελέσει τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο (L.P.) της Ζανέλ. Στις ζωντανές της εμφανίσεις, η Ζανέλ μάς ταξιδεύει στα τραγούδια των μεγάλων συνθετών του ελαφρού τραγουδιού, από τον Γιάννη Σπάρτακο και τον Γιώργο Μουζάκη μέχρι τον Μίμη Πλέσσα και τον Μάνο Χατζιδάκι, αλλά και στις μεγάλες ερμηνεύτριες που το χαρακτήρισαν, όπως η Κλειώ Δενάρδου, η Ζωή Κουρούκλη, η Γιοβάννα, η Τζένη Βάνου κ.ά.

Music Row Showcase

Δικτυογραφική

Δεν υπάρχουν σχόλια: