26 Απρ 2024

ΕΔΕΜ : Δυναμική ένταξη νέων δημιουργών της Urban σκηνής

 


Δυναμική ένταξη νέων δημιουργών της Urban σκηνής

Έμπρακτη στήριξη των νέων δημιουργών και των σύγχρονων μουσικών ρευμάτων

Σε μια εποχή που η ελληνική μουσική πολιτιστική σκηνή αναζητά την επόμενή της πνοή, η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) καλωσορίζει περισσότερους από 120 νέους καλλιτέχνες από την urban σκηνή.

Το τελευταίο δίμηνο σημειώθηκε αύξηση στα μέλη της ΕΔΕΜ, με δημιουργούς που εκπροσωπούν διάφορα είδη της urban κουλτούρας – από το ραπ και το trap έως τη drum and bass. Με ονόματα όπως Anser, Βέβηλος, Θύτης, Δημήτρης Κουφουδάκης, IZW, Katohos, Mr. Emor, F(X), Vemily, Lone και Akylas να προστίθενται στη λίστα των μελών της, η ΕΔΕΜ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την υποστήριξη της μουσικής δημιουργίας και των δημιουργών από κάθε μουσικό είδος.

Η ποικιλομορφία αυτή αντανακλά, επί της ουσίας, την πλούσια φύση της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας, που έχει ήδη κατακτήσει σημαντικό μερίδιο στις επιλογές  του μουσικόφιλου κοινού, ειδικά στις online χρήσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η ΕΔΕΜ συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της πολυφωνίας της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των δημιουργών να αμείβονται δίκαια για τη χρήση των έργων τους.

Σχετικά με την ΕΔΕΜ

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης, αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάληψη της συλλογικής διαχείρισης και προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μουσικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΕΔΕΜ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις ενός σύγχρονου ΟΣΔ. Η ΕΔΕΜ διαχειρίζεται σήμερα τα δικαιώματα 3.500 δημιουργών και δικαιούχων δικαιωμάτων, που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο δυναμικό μέρος του ελληνικού ρεπερτορίου καθώς και ξένων μουσικών έργων, μέσω συμφωνιών εκπροσώπησης με Έλληνες υποεκδότες.

e-mail: communication@edemrights.gr

www.edemrights.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: