15 Απρ 2024

AÏNTA ΦΕΣΤ - ΠΑΤΡΑ : Ένα μοναδικό 6ώρο ξεφάντωμα 17/5 στην καρδιά της πόλης

 


 

AÏNTA ΦΕΣΤ - ΠΑΤΡΑ

BANDA ENTOPICA - ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

OTRA ROTA - AGYRTES

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2024

DEXAMENI PROJECT

Το Dexameni Project ανοίγει τις πόρτες του και γιορτάζει το ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου με το μεγαλύτερο αστικό γλέντι που στήθηκε στην Πάτρα!

Ένα θερινό ηλεκτρικό γλέντι όπου τα νταούλια δίνουν βήμα στο χορό, τα βιολιά και τα λαούτα συναντούν την ηλεκτρική κιθάρα, το κλαρίνο και το σαξόφωνο συνομιλούν με τις γκάιντες, συνθέτοντας ένα μοναδικό χαρμάνι μουσικών από τα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, τις πεδιάδες της Θράκης και της Θεσσαλίας, ως τα νησιά του Αιγαίου. Μια γιορτή γεμάτη με μουσική, εκλεκτό τσίπουρο και φρέσκα κρέατα στη σχάρα!

Σας περιμένουμε σε μια ξέφρενη βραδιά να πιαστούμε χέρι χέρι για ένα μοναδικό 6ώρο ξεφάντωμα στην καρδιά της πόλης.

Εισιτήρια:

Early Bird: 10€

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω more.com και του δικτύου καταστημάτων του: Public, Wind, Media Markt, Shell, BP, EKO, Metro, My Market.

BANDA ENTOPICA

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, τρομπέτα, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

To 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τον ομώνυμο τίτλο “Banda Entopica” που περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης, καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του Φίλιππου Φασούλα.

Οι Banda Entopica είναι:

Φίλιππος Φασούλας - Κλαρίνο

Πασχάλης Καρβουνάρης - Τρομπέτα

Ηλίας Γυλός- Ακορντεόν

Μπίλης Μαλεγκάνος - Κρουστά

Ειρήνη Γκουτζάκη- Τραγούδι

Γιάννης Γκουντάνος - Ηχοληψία


ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Παραδοσιακή Μπάντα Κλαρινόφωνου Ροκ

Ένα ηλεκτρικό γλεντοκόπι, μια εκρηκτική χοροεσπερίδα που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών, με πλούσια λαογραφική γέμιση, δεν αφήνει καμία και κανέναν ακούνητο και προ(σ)καλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον κύκλο

Ένα δωρεάν τεστ κοπώσεως, ένα τουρνουά κυκλωτικών χορών, μια βουκολική ιεροτελεστία!

Όπως έγραψε και ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω: χορός είναι η κάθετη έκφραση οριζόντιων επιθυμιών. Βουκολαστείτε Ελεύθερα λοιπόν! Χωρίς φόβο αλλά με πάθος!

Δεδομένα θα συμβούν εκπλήξεις.

Θα κληρωθούν πολλά και υπέροχα δώρα για τους τυχερούς αυτής της ζωής.

Θα γίνουν δηλώσεις. Θα ακουστούν συνθήματα.

Θα παρατηρηθούν άγρια ζώα, ίσως μυθικά.

Και θα το πάμε...μέχρι όσο αντέχουμε!

Ας συναντηθούμε και ας βρούμε τους κοινούς μας τόπους.

Εκεί όπου η παραδοσιακή μουσική συναντά την ροκ παράδοση

Από Βουκολική Διαταραχή πάσχουν οι:

Έλενα Αβραμιώτη: τραγούδι, βιολί

Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, τραγούδι

Γιωργής Σηφάκης: ηλεκτρικό λαούτο

Βασιλης Γιαννούσης: ηλεκτρικό μπάσο, τραγούδι

Χρήστος Παπάς-Κρεμμύδας: τυμπανοκρουσίες, δηλώσεις

Γιάννης Διδασκάλου: Τραγόκερως και λοιπά πλάσματα

 

OTRA ROTA

 

Οι Otra Rota γεννήθηκαν στα φοιτητικά στέκια της Πάτρας σαν ένα ντουέτο κιθάρας και λαούτου. Τα όργανα έγιναν σκαριά και οι παρέες πλήρωμα σε ένα ταξίδι με μόνο προορισμό το ίδιο το παρόν. Η πειρατική σημαία με τη λαουτοκιθάρα έγινε σήμα κατατεθέν και τα παιξίματα με άλλοτε άλλους φίλους στη σκηνή δημιούργησαν τον πρώτο τίτλο αυτού του πρότζεκτ: the one night band. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2023, και μετά από δεκάδες εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Καλάβρυτα και αλλού, η μπάντα αποκτά όνομα και υπόσταση: Otra Rota! Με τα δύο ιδρυτικά μέλη στις φωνές και τις χορδές: Βασίλης Γεώργας στην κιθάρα, Δημήτρης Καραμάνης στο λαούτο, Μαριος Αδιάβαστος στα κρουστά, Διονύσης Καραμάνης στο βιολί, Λεωνίδας Καραμάνης στα πνευστά και ενίοτε αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες συμπληρώνουν το σετ με σαξόφωνα, κλαρίνα, τύμπανα, μπαλέτα, ρούμι κ.α.

Otra Rota - The one night band, Σαλπάρουμε "και τα παρτάλια οι σκέψεις μας πειρατική σημαία"


AGYRTES

Από το 2018 οι Agyrtes ξεκίνησαν την πορεία τους ως τριάδα με έδρα την Πάτρα, με τον Νίκο Τσερεγκούνη (φωνή & κιθάρα), τον Λουκά Πρέζα (ηλεκτρική κιθάρα & φωνή), τον Μιχάλη Ντουλμπέρη (κλαρίνο & σαξόφωνο), αλλά πλέον και με δύο μοναδικούς συνεπιβάτες στο ταξίδι τους, τον Μιχάλη Αναστασόπουλο στα τύμπανα και τον Νίκο Καρακλά στο μπάσο να απογειώνουν το ήχο τους σε κάθε τους full band εμφάνιση.

Προσπαθώντας κάθε φορά να ξεπερνάνε τα όρια τους με νέες ιδέες και διασκευές έχουν τον δικό τους μοναδικό ήχο, που ενσωματώνει το έντεχνο με το rock ηλεκτρικό ήχο της κιθάρας και τον παραδοσιακό ρυθμό και ήχο του κλαρίνου, δημιουργώντας ένα ταξίδι στην μουσική, που έρχεται να χαρίσει γλέντια, χορούς, ενέργεια και ρυθμό!

Δίνοντας ασταμάτητα ζωντανές παραστάσεις σε κάθε μικρή και μεγάλη σκηνή της Πάτρας και Φεστιβάλ δημιουργώντας, σε κάθε τους εμφάνιση, εκρηκτική live ατμόσφαιρα και επαφή με το κοινό τους!

‘’Με θέα την Πάτρα μας, καλοκαιρινή διάθεση κρύες μπύρες γλέντια και χορούς θα ανταμώσουμε και πάλι σε ένα Φεστιβάλ που δεν το χάνεις. ΑΙΝΤΑ Μωρέ και ερχόμαστε! ’’



 

ΙΝΦΟ:

Παρασκευή 17 Μαΐου

Πόρτες: 19:00

DEXAMENI PROJECT, Παναχαΐδος Αθηνάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: