13 Μαρ 2024

Στον Μάνο Βακούση απενεμήθη η κορυφαία τιμητική διάκριση «Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου»

 Στον Μάνο Βακούση απενεμήθη

η κορυφαία τιμητική διάκριση

«Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου»

Στον Μάνο Βακούση απονεμήθηκε  η κορυφαία τιμητική διάκριση  «Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου»   της  Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, για την μεγάλη και ουσιαστική  πορεία του στην τέχνη και για την ερμηνεία του στο έργο  «Επισκέπτης»  του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ .



Το έργο που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι αλλά και φέτος στην αρχή της σεζόν  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια με διαρκή sold out,  συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ από τις  29 Μαρτίου. 



Ο Μάνος Βακούσης, στον "Επισκέπτη" ερμηνεύει τον αινιγματικό επισκέπτη σε ένα εξαιρετικό ως προς τη θεματική, τη γραφή και το ύφος έργο, το οποίο διαχειρίζεται  με ένα ιδιαίτερο τρόπο τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τα μεγάλα ιδεολογικά και μεταφυσικά ερωτήματα της ύπαρξης. Ο ίδιος, σύμφωνα με την επιτροπή «κατόρθωσε να εντάξει το μεταφυσικό-φιλοσοφικό στοιχείο του ρόλου σε ένα κλίμα φυσικής καθημερινότητας».



Ηθοποιός πολυβραβευμένος, σημαντικών ρόλων και επιλογών που δεν παρέκκλιναν από τις αρχές του, υπηρετεί  με την ίδια συνέπεια τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η βράβευσή του  με το «Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου»  από την  Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο Μάνος Βακούσης με αλήθεια και πάθος πορεύεται στην τέχνη του. 


Ο ίδιος  δήλωσε:  Είναι μία γιορτή για εμένα  αυτή η επιβράβευση, μια μεγάλη γιορτή για όλα αυτά που έχω ζήσει στο θέατρο. Και ειδικά γιατί αυτή η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από ανθρώπους που εκτιμώ βαθύτατα για το έργο τους.

Ο επισκέπτης του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ :  Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Μαρία Παπαλάμπρου, Φώτης Θωμαΐδης, Δημήτρης Παπαδάτος


Από 29 Μαρτίου στο θέατρο RADIO CITY, Θεσσαλονίκη

Προπώληση : Ταμείο Θεάτρου &  ticketservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: