22 Φεβ 2024

Παρουσίαση δίσκου-Μουσική παράσταση: Σπύρος Εξάρας ''Ανατομία ενός εγκλήματος''



 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σπύρος Εξάρας

Ανατομία ενός εγκλήματος

Σε ποίηση Φώντα Λάδη

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στη Σφίγγα

Τραγουδούν: Δώρος Δημοσθένους, Αργυρώ Καπαρού, Αργύρης Λούλατζής, Δανάη Παπαδημητρίου

Έκτακτη συμμέτοχη ο σύνθετης Νίκος Πλατύραχος

«Ποιος σκότωσε το Νίκο Καραλή;»


Αυτό είναι το ερώτημα που διατρέχει τα τραγούδια του θεματικού άλμπουμ Ανατομία ενός εγκλήματος, αποτέλεσμα της πρωτότυπης δισκογραφικής συνεργασίας του εμβληματικού ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφου Φώντα Λάδη με τον Σπύρο Εξάρα, τον διακεκριμένο διεθνώς Έλληνα κιθαρίστα και συνθέτη της τζαζ που ζει εδώ και 31 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Η Ανατομία ενός εγκλήματος, που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο και αποτελείται από 11 τραγούδια, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στη Σφίγγα.

Το ερμηνευτικό μέρος θα αναλάβουν ο Δώρος Δημοσθένους, η Αργυρώ Καπαρού, ο Αργύρης Λούλατζης, η Δανάη Παπαδημητρίου.

Έκτακτη συμμετοχή ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος.

Παίζουν οι μουσικοί:

Μένιος Γούναρης: Πιάνο και keyboards

Jason Wastor: Τύμπανα

Μιχάλης Ευδαίμων: Ηλεκτρικό μπάσο

Στέλιος Χατζηκαλέας: Τρομπέτα

Σπύρος Εξάρας: Κιθάρες και μαντολίνο





Ώρα έναρξης: 21.00

Eίσοδος: 14 ευρώ Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/spyros-eksaras/

Τηλέφωνα Κρατήσεων | 2114096149 • 6987844845

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ:


Σταθμό στιχουργικά και μουσικά αποτελεί η πρωτοποριακή και πρωτότυπη δισκογραφική συνεργασία του εμβληματικού ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφου Φώντα Λάδη με τον Σπύρο Εξάρα, τον διακεκριμένο διεθνώς Έλληνα κιθαρίστα και συνθέτη της Τζαζ που ζει εδώ και 31 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Η Ανατομία ενός εγκλήματος, που αποτελείται από 11 ανέκδοτα ποιήματά του Φώντα Λάδη, είναι μία ακόμα απόδειξη της διαχρονικότητας και της δύναμης που έχουν οι στίχοι του. Πρωτοπόρος, ρεαλιστής και ρομαντικός μαζί, έβγαλε από το συρτάρι του την παλιά, αλλά τόσο επίκαιρη συλλογή του και την εμπιστεύτηκε στον Σπύρο Εξάρα, τον μουσικό που έχει μοναδική δεξιοτεχνία να ενώνει τις μουσικές του κόσμου με συναρπαστικό τρόπο, ο οποίος ανέδειξε με μοναδική εφευρετικότητα το δύσκολο αυτό αστυνομικό είδος στίχου, καταργώντας για ακόμα μια φορά τα μουσικά σύνορα και χρησιμοποιώντας Νεοϋορκέζους μουσικούς από γειτονιές με εγκληματικότητα, όπως το Χάρλεμ, που τα βιώματά τους σχετίζονται με το αντικείμενο, αλλά και που εκτός από κορυφαίοι τζαζίστες είναι και εξοικειωμένοι με άλλα στυλ μουσικής, ακόμη και με το ελληνικό χασάπικο ή απτάλικο.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο μοναδικός και πολυδιάστατος Γιώργος Νταλάρας, ο θεατρικός τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους, ο ταλαντούχος και ανερχόμενος Αργύρης Λούλατζης, η Ελληνοαμερικανίδα μούσα του Μίκη Θεοδωράκη, Λίνα Ορφανού και η επανεμφανιζόμενη μετά από χρόνια «Παναγία των Πατησίων» του Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννα Κατσαγεώργη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: