19 Δεκ 2022

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή σε ματς «θρίλερ» επί της Γαλλίας

  



Μετά από μια μυθική αναμέτρηση (3-3), η Αργεντινή νίκησε χθες  τη Γαλλία στη Ντόχα πρωτεύουσα  του Κατάρ,   στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι (4-2), κατακτώντας το πρώτο της Μουντιάλ μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και 3-3 στην παράταση. 

Το 1-0 πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο σπουδαίος Άνχελ ντι Μαρία.


Ο Ντι Μαρία, έκανε το 2-0 στο 36′, μετά από φοβερή πάσα του Μέσι στον Μακάλιστερ, ο οποίος και του έδωσε την ασίστ.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία κέρδισε πέναλτι και ο Μπαπέ ευστόχησε στην εκτέλεση μειώνοντας σε 2-1, για να έρθει στο 81′ το 2-2 από πολύ όμορφο τελείωμα του ίδιου παίκτη, με τον τελικό να παίρνει φωτιά.

Στην παράταση  ο Λιονέλ Μέσι  έκανε το 3-2 στο 109′ και ο  Κιλιάν Εμπαπέ  έκανε το 3-3 με εύστοχη εκτέλεση στο 118′.  Ο Γάλλος σούπερ σταρ πέτυχε χατ τρικ στον τελικό και έγραψε ιστορία.


Ο τελικός των τελικών οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μαρτίνεζ να στέλνει την κούπα στο Μπουένος Άιρες. Ο Εμπαπέ έκανε το 0-1 και ο Μέσι το 1-1 με χαλαρό πλασεδάκι. Ο Μαρτίνες είπε όχι στο πέναλτι του Κομάν και ο Ντιμπάλα έκανε 2-1, ενώ ο Τσουαμενί αστόχησε. Ο Παρέδες το 3-1 και ο Κολό Μουανί το 3-2, αλλά ο Μοντιέλ ευστόχησε για το 4-2 ρίχνοντας τους τίτλους τέλους στο απίθανο ματς.


Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι):  Μαρτίνες, Μολίνα (91΄Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (102΄Παρέδες), Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ντι Μαρία (65΄Ακούνια), Άλβαρες (102΄Λαουτάρο), Μέσι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντές (71΄Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96΄Φοφανά), Γκριεζμάν (71΄Κομάν), Ντεμπελέ (41΄ Κόλο Μουανί), Μπαπέ, Ζιρού (41΄Τουράμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: