30 Δεκ 2021

“ Ακούσαμε την Άννα Κατσούλη live στο Μουσικό Κουτί…”


“ Ακούσαμε την Άννα Κατσούλη live στο Μουσικό Κουτί…”

“ Ξεπερνώντας τους αρχικούς μου ενδοιασμούς, λόγω των γνωστών συνθηκών, ανέβηκα μέχρι τον Κεραμεικό στο φιλόξενο «Μουσικό κουτί» ,εκεί στην Κωνσταντινουπόλεως. Μάλιστα, σαν λάτρης των τρένων, στάθηκα λίγο να δω τις δύο αμαξοστοιχίες που έτυχε να περνάνε…

Όπως πάντα πηγαίνω στα διάφορα lives λίγο νωρίτερα, γιατί, αφενός δεν μου αρέσει να χάνω την έναρξη, αφετέρου να μπορώ να επιλέγω την θέση που θα καθίσω, όπως έκανα  άλλωστε και χθες.

Μάλιστα πρόλαβα και το τέλος της «προθέρμανσης» οπότε είχα και το εξτραδάκι μου!

Με μια μικρή καθυστέρηση, όπως συμβαίνει τελευταία σε όλα τα lives, ξεκίνησε το πρόγραμμα με τα δύο αδέλφια,την «Αρετούσα» ή κατά κόσμο  Άννα Κατσούλη στο μικρόφωνο,τον Βασίλη  στο βιολί και τους δυο μουσικούς, Μιχάλη Σωτηρακη στα έγχορδα και Σωτηρη Καρκανιά στο πιάνο.


«Κάτι σαν γιορτή» ήταν ο τίτλος του live και η Άννα είχε φορέσει τα γιορτινά της, μια θεά ντυμένη στα κόκκινα, επισκιάζοντας τους πάντες!

Ο Βασίλης φορώντας ένα βραδινό ένδυμα, το οποίο συμπλήρωνε ένα διακριτικό παπιγιόν, έδινε κι αυτός τον δικό του εορταστικό τόνο!


Τα δυο αδέλφια Κατσούλη,πέραν του δεσμού εξ αίματος,δένονται ψυχικά & επαγγελματικά,καθώς τρία χρόνια τώρα δημιουργούν τέχνη μαζί ,με δύο έως τώρα  προσωπικούς δίσκους.

 Στο μπουζούκι και την κιθάρα ένας βιρτουόζος, ο Μιχάλης Σωτηράκης, η λαϊκή νότα της βραδιάς, ενώ στα πλήκτρα  ο Σωτήρης Καρκανιάς έδινε το ρυθμό και μας προϊδέαζε στο τι θα επακολουθήσει…




Την Άννα την έχω παρακολουθήσει κάποιες φορές είτε σε lives με τον Γιάννη Νικολάου, τον ένα εκ των «Λαθρεπιβατών» είτε με την Ζωή Τηγανούρια, αλλά και καλεσμένη στο στούντιο της εκπομπής μου στον ραδιοσταθμό του Δήμου Αλίμου.

Όμως αυτή τη φορά θα έλεγα πως ξεπέρασε τον εαυτό της!!!


Ξεκινώντας από την εποχή των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίμη Πλέσσα έφτασε μέχρι το τελευταίο single της Adele, στο οποίο πραγματικά «έδωσε ρέστα». Να ομολογήσω πως όταν ξεκίνησε να το τραγουδάει είπα μέσα μου,  «αυτό το κορίτσι ρισκάρει γιατί έχει τσαγανό!» .Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τέτοια ερμηνεία!

Με ανυπομονησία περίμενα να ακούσω για άλλη μια φορά το τραγούδι που της χάρισε το προσωνύμιο «Αρετούσα» δηλαδή «Τσ’Αγάπης και του Έρωτα» σε μουσική του Γιάννη Νικολάου και στίχους της Μαρίας Παπαδάκη. Αυτή τη φορά τον ρόλο του «Ερωτόκριτου» τον είχε αναλάβει ο Μ. Σωτηράκης, που άφησε το μπουζούκι του και έπιασε το μικρόφωνο και την κιθάρα!

«Όταν οι νέοι της εποχής μου άκουγαν Miley Cyrus και Έλενα Παπαρίζου, εγώ άκουγα Μαρινέλλα» μας είπε η Άννα και όταν έφτασε η ώρα να τραγουδήσει «Μαρινέλλα» η δροσερή της φωνή σε συνδυασμό με τις μουσικές της γνώσεις επιβεβαίωσαν «του λόγου της το αληθές».. Ήταν απόλαυση!


Όπως απόλαυση ήταν οι στιγμές που τα δάχτυλά της πίεζαν με χάρη τις οπές του πλαγίαυλου ή φλάουτου, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε! Ναι Άννα μου ξέρεις μουσική αλλά η φωνή σου ,ξεπερνάει τις μουσικές γνώσεις…

Το ρεπερτόριο της περιλάμβανε και ορισμένα από τα τραγούδια των δύο προσωπικών της δίσκων, την μουσική των οποίων έχει συνθέσει ο Βασίλης Κατσούλης, ενώ σε ορισμένα οι στίχοι είναι της ίδιας.

Τραγούδια όμορφα με ηχόχρωμα και μελωδία διανθισμένη με τις νότες του βιολιού του συνθέτη. Η ποιότητα της έντεχνης, όπως την αποκαλούμε, μουσικής, είναι εμφανής και αφήνει υποσχέσεις για μεγάλες επιτυχίες, που λόγω και του νεαρού των ηλικιών των αδερφών Κατσούλη θεωρώ πως είναι επερχόμενη!

Άννα και Βασίλη: Καλή χρονιά με υγεία γεμάτη με επιτυχίες! Το μέλλον σας ανήκει!

Τάκης Τάγκαλος

(Συγγραφέας, ποιητής, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός)

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: