15 Σεπ 2021

Διονυσίου Σολωμού «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» 16 Σεπτεμβρίου στην Καλλιθέα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

 


Διονυσίου Σολωμού «ΔΙΑΛΟΓΟΣ»

16 Σεπτεμβρίου ώρα 8 μ.μ. στην Καλλιθέα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

 για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή

                         Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Μαρία Φραγκή

Στο πλαίσιο του 6ου Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας, το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία,  παρουσιάζει μια πρωτότυπη θεατρική πρόταση, με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό, ιστορικό και παιδαγωγικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τον «ΔΙΑΛΟΓΟ» γραμμένο από το  σημαντικότερο Έλληνα ποιητή, τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό (1824), ένα σπουδαίο έργο του πεζού λόγου, που αναδεικνύει θεματικά και φιλοσοφικά το υψηλό επίπεδο της σκέψης του σε ένα μαχητικό, υποδειγματικό κείμενο για την ελεύθερη «Ελλάδα» όπως την ονειρεύτηκε και την παρουσίασε με κάθε αφορμή.



Τονίζοντας το ενδιαφέρον μιας σύγχρονης ανάγνωσης αυτών των αριστουργημάτων, που πηγάζει από τη διαχρονικότητα και τη θεμελιακή αξία τους για τον νεοελληνικό κόσμο, αναδεικνύεται μια εποχή ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους: οικονομική και πολιτισμική επανεξέταση, πνεύμα ελευθερίας και εθνικής συνείδησης. Η παιδεία και η μόρφωση που έλαβε στην Ευρώπη ο Δ. Σολωμός, δεν μείωσε διόλου την εθνική διάσταση της τέχνης του και τη σημασία της για την ελληνική γλώσσα. Ειδικά στην προσέγγιση του "Διαλόγου" του, φαίνεται καθαρά η οικουμενική διάσταση και οι αξίες της ελληνικότητας και της ελευθερίας χωρίς προκαταλήψεις. Η παράσταση πλαισιώνεται από παράλληλη εκδήλωση - συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους θεατές.


Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο 6ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του  Δήμου Καλλιθέας στις 16 Σεπτεμβρίου ώρα 8.μ.μ με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ στον χώρο Πολιτισμού & Νεολαίας (Ματζαριωτάκη & Εσπερίδων)

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Φραγκή

Σκηνικά - κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή

Μουσική: Άννα Μουζάκη

Ηθοποιοί: Τάσος Μπλάτζιος, Γιώργος Ρουστέμης, Τάσσος Ζιάκκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: