24 Απρ 2021

Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού

 


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού    καθώς βαρομετρικό χαμηλό φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο 24 Απριλίου, θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Βόρειες Κυκλάδες, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι (βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο και ανατολικοί-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο) με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονα. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που ενδέχεται κατά περιόδους να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: