21 Σεπ 2020

Ποιες επιχειρήσεις στην Αττική αναστέλλουν από σήμερα προσωρινά τη λειτουργία τους




Προσωρινή αναστολή λειτουργίας για αρκετές επιχειρήσεις από σήμερα στην περιφέρεια Αττικής, μετά την επιβολή πρόσθετων έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

 Τα νέα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 4η Οκτωβρίου


 Συγκεκριμένα, αναστέλλονται οι δραστηριότητες σε καταστήματα στα οποία προσφέρεται ζωντανή μουσική.

 Αναλυτικότερα, σε αναστολή προχωρούν οι εξής επιχειρήσεις: -Υπηρεσίες μπαρ που παρέχονται από χορευτικό κέντρο (ΚΑΔ 56301001). 

-Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ (ΚΑΔ 56301009). -Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο (ΚΑΔ 56301010).

 -Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ (ΚΑΔ 56301011).

 -Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ (ΚΑΔ 56301012) 

 -Υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών (ΚΑΔ 90041009). 

 Η αναστολή της λειτουργίας των παραπάνω επιχειρήσεων δεν καταλαμβάνει τη διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού και για κάθε σχετική παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. 

 Τι ισχύει για θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία


 Αντίθετα με τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, επιτρέπεται η πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους, με το 60% της συνολικής χωρητικότητάς τους. Όσον αφορά στα κλειστά θέατρα, παραμένουν και αυτοί οι χώροι κλειστοί.

 Ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο, δεσμεύτηκε να ανακοινώσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αλλά και τις ακριβείς προϋποθέσεις διεξαγωγής των παραστάσεων, που θα ισχύουν για όλους τους θεατρικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας.

 Οι κινηματογράφοι παραμένουν ανοιχτοί εφόσον πρόκειται για θερινά σινεμά, με πληρότητα 60%. Αλλά σύμφωνα με τα νέα μέτρα αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. 

 Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τους υφιστάμενους όρους αλλά δεν επιτρέπεται η φιλοξενία εκδηλώσεων, στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότερα από εννέα άτομα. 
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: