15 Σεπ 2020

Κόκκινο χαλί ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία 2020



ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν το 1981 και θα γιορτάσουν διπλά, μιας και η 39η απονομή αναμένεται να είναι λαμπερή και μοναδική για όσους παρευρεθούν, τόσο για τον ίδιο το θεσμό όσο και για την επιστροφή του στον τόπο καταγωγής των βραβείων.

Η πόλη της Κατίνας Παξινού, του Αιμίλιου Βεάκη και τόσων άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών αναμένεται να υποδεχτεί ξανά τον θεατρικό αυτό θεσμό, με την φετινή απονομή να φιλοδοξεί να αποτελέσει το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.


Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από την προγραμματισμένη συνάντηση την Πέμπτη 10/9 ανάμεσα στον Πρόεδρο της Α.Ε.Β.Τ Δημήτρη Μουζακίτη, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, τον Γενικό Διευθυντή της Α.Ε.Β.Τ Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δ.Θ.Π. Λευτέρη Γιοβανίδη.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα σε ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο κλίμα συζήτησης, και όλες οι πλευρές συναίνεσαν ώστε τα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία να επιστρέψουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου και ξεκίνησαν την μακρά πορεία τους.

Να σημειωθεί πως η επιστροφή των Βραβείων στον Πειραιά οφείλεται στην πρωτοβουλία του Προέδρου του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, που κατέθεσε την πρόταση μόλις ανέλαβε τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού.

Ο ίδιος, έπειτα από την συνάντηση, δήλωσε για τα Βραβεία:

"Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και χαρά που φέτος τα 39α Κορφιάτικα Θεατρικά Βραβεία, επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Ο Πειραιάς μας θα υποδεχθεί και θα τιμήσει τους ανθρώπους του θεάτρου μέσα από μια εκδήλωση που επί χρόνια έχουν καταφέρει να γίνουν θεσμός. Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά στέκονται δίπλα στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Με εκτίμηση…»

Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου και Ιδρυτή της Α.Ε.Β.Τ Δημήτρη Μουζακίτη σχετικά με αυτή την απόφαση:

«Μετά από 5 χρόνια που αναγκάστηκαν τα βραβεία να ξενιτευτούν επιστρέφουν στην πόλη που γεννήθηκαν, αγαπηθήκαν και μεγάλωσαν.  Δεν είναι ώρα για να πούμε γιατί έφυγαν άλλα επέστρεψαν, μετά από την πρόταση του φίλου Πρόεδρου του ΟΠΑΝ, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη και φυσικά του Δήμαρχου Γιάννη Μώραλη και με παρότρυνση  του φίλου Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου.
                                          

Η επιστροφή τον βραβείων γίνεται σε μια περίοδο που ο πολιτισμός χτυπιέται  λυσσαλέα.
Με κλειστά θέατρα και μουσικές σκηνές η χώρα χάνει την προσωπικότητά της.
Ο Πειραιάς και η Περιφέρεια Αττικής  απέδειξαν ότι μάχονται για τον πολιτισμό και την προσωπικότητά τους.
Φέτος ο Πειραιάς θα γεμίσει από τα αστέρια του πολιτισμού μέσα στο ιερό τέμενος της τέχνης που η άνθρωποι του θεάτρου τιμούνται και αντιστέκονται.

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.

Παρουσιάστρια των διαγωνιζόμενων βραβείων θα είναι η βραβευμένη ηθοποιός Νικολέτα Καρρά, η οποία αποδέχτηκε με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την πρόταση της Ακαδημίας, και η ίδια ήδη προετοιμάζει όχι μόνο την παρουσίαση αλλά και ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις για το κοινό.

Η απονομή θα αποτελέσει το θεατρικό γεγονός της χρονιάς…
Η πόλη θα γεμίσει από τα αστέρια του θεάτρου ξανά…

Η τελετή τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΠΑΝ και της ΚΕΠΠ.