26 Ιουλ 2020

ΜΟΝΙΚΑ : Κάτι άνθισε στο Ηρώδειο!





Η Monika… άνθισε στο Ηρώδειο!

Δύο βραδιές γεμάτες μουσική έδωσαν χρώμα στο φετινό καλοκαίρι!

 Το πιο «ανθηρό» διήμερο του καλοκαιριού, έλαβε χώρα στο Ηρώδειο, στις 20 και 21 Ιουλίου κλείνοντας με μια sold out συναυλία! Η Monika, επέστρεψε στη σκηνή του Ηρωδείου και προσέφερε μια μοναδική μουσική εμπειρία στο κοινό στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Με την σκηνοθετική υπογραφή του Σταύρου Ξενίδη, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού  ντύθηκε με τα χρώματα ενός ανθισμένου κήπου, για την παρουσίαση του πρώτου ελληνόφωνου δίσκου της Monika, «Ο Κήπος Είναι Ανθηρός». 




Με την 15μελή ορχήστρα της και μια νεανική χορωδία, με παραδοσιακά όργανα όπως η λάφτα, το μαντολίνο και η άρπα, η Monika, πρόσφερε μια εμπειρία που ταξίδεψε τους ακροατές από το παρελθόν στο παρόν δίνοντας νέα πνοή σε παλιές αγαπημένες επιτυχίες της. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν: H Monika ανέβηκε στις κερκίδες για να ερμηνεύσει το ‘Yes I do’. Απευθυνόμενη στον κόσμο επιστρέφοντας στο πιάνο της για να συνεχίσει με το ‘Over the Hill’ είπε: «Είδατε που καταφέραμε να αγκαλιαστούμε έστω και νοερά;». Από την a capella  ερμηνεία του ‘Saving The Worldως το καθηλωτικό εναρκτήριο της συναυλίας,  το ‘Στάλα’ που σήκωσε όρθιο όλο το κοινό και το ‘Babe’ του ανκόρ, η δημιουργός απέδειξε, για ακόμη μία φορά, πως η δύναμη της μουσικής μπορεί να ενώσει τον κόσμο ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιόδους.
Τα εντυπωσιακά σύνολα που φόρεσε η καλλιτέχνης επί σκηνής επιμελήθηκε η Δήμητρα Κολοτούρα, συνδημιουργός του brand  “Zeus + Dione” και η Έλενα Σύρακα, που πλαισίωσε τις εμφανίσεις με τα μοναδικά της κοσμήματα.


Oι συντελεστές της παράστασης:
Επιμέλεια Ορχήστρας & Χορωδίας Royal Άρης Ζέρβας • Ενορχηστρώσεις J. B. Flatt, Άρης Ζέρβας, Monika • Σκηνοθεσία Σταύρος Ξενίδης • Φωτισμοί Lighting Art - Γιώργος Τέλλος • Ήχος Γιώργος Σωτηρόπουλος • Κοστούμια Zeus + Δione • Σχεδιάστρια κοστουμιών Λυδία Βουσβούνη • Κοσμήματα Έλενα Σύρακα • Καλλιτεχνική συμμετοχή mezzo soprano Άρτεμις Μπόγρη • Εκτέλεση παραγωγής Royal Music LLC




 Η Monika στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από την Πηνελόπη Γερασίμου


Η Monika με την ορχήστρα στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από την Πηνελόπη Γερασίμου


 Η Άρτεμις Μπόγρη στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από την Πηνελόπη Γερασίμου


 Το συνολικό σκηνικό, φωτογραφία από τον Διονύση Κούτση


 Η Monika με την ορχήστρα στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από την Πηνελόπη Γερασίμου

Η Monika με την ροκ μπάντα στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από την Πηνελόπη Γερασίμου

 Η Monika με την ορχήστρα στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από την Πηνελόπη Γερασίμου


 Η Monika με την ορχήστρα, την χορωδία και την ροκ μπάντα στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από την Πηνελόπη Γερασίμου


 Η Monika στο piano στην σκηνή του Ηρωδείου, φωτογραφία από τον Διονύση Κούτση