27 Μαρ 2020

5 Τρόποι για να Περάσετε Ευχάριστα Μόνοι σας τη Μέρα Μέσα στο Σπίτι….



Καλή η παρέα και οι συναναστροφές και οι έξοδοι αλλά κάποιες φορές είναι καλό να απομονώνεσαι και να περνάς καλά μόνο με τον εαυτό σου. Τώρα με τον αναγκαστικό εγκλωβισμό, η απομόνωση περνάει πιο ευχάριστα με παρέα τον εαυτό μας.
Μη φρικάρεις. Είναι πολύ πιο εύκολο από αυτό που φαντάζεσαι και σίγουρα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.


  1. Διάβασε ένα βιβλίο. Η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να δράσει ευεργετικά απέναντι στην ηρεμία σου, και σίγουρα θα συμβάλει σημαντικά στην πνευματική σου ανάταση.
  1. Άκουσε μουσική. Δε χρειάζεται να είναι κάτι χαλαρωτικό, μπορεί να είναι απλά η αγαπημένη σου μουσική που θα σου δημιουργήσει τις απαραίτητες συγκινήσεις.
  1. Γράψε τις σκέψεις σου.  Είναι εκτός από χρήσιμο και μορφή ψυχοθεραπείας.  Μπορεί να είναι σε μορφή δοκιμίου ή σε μορφή ημερολογίου ή μπορεί απλά να είναι σκόρπιες λέξεις σε χαρτί.. όπως και να ‘χει η εκτόνωση θα είναι σημαντική.
  2. Δες μια ταινία από τα “διαμάντια” του παλιού κινηματογράφου που μπορεί να τα έχεις ξαναδεί μα, είναι αλησμόνητα,  φτιάξε ένα νόστιμο σνακ και ξάπλωσε στον καναπέ για να απολαύσεις το θέαμα. Μη ξεχάσεις τα κλείσεις το κινητό σου!
    1. Κάνε μια κούρα ομορφιάς. Ετοίμασε ένα αφρόλουτρο, μια σπιτική μάσκα για το πρόσωπο ή το σώμα, κάνε μανικιούρ ή πεντικιούρ, άφησε για λίγο καιρό άβαφα τα νύχια να δυναμωνόσουν,  περιποιήσου τα μαλλιά σου με μάσκες . Σε κάθε περίπτωση φρόντισε τον εαυτό σου.