2 Ιαν 2020

​​ΚΙ ΟΜΩΣ... ΚΙΝΕΙΤΑΙ! Παράταση παραστάσεων στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις



Της Γλύκας Στόιου

ΚΙ ΟΜΩΣ... ΚΙΝΕΙΤΑΙ! 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

3ος χρόνος παραστάσεων

Θέατρο για το ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο για παιδιά & εφήβους
YouTube trailer: http://bit.ly/2OzLfoI
  
Η επιτυχημένη παράσταση «Κι όμως… Κινείται!» παίρνει ΠΑΡΑΤΑΣΗ για τις τέσσερις Κυριακές του Ιανουαρίου 2020 στις 15:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις, όπου έκανε πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου 2019.
Φέτος, παρουσιάζεται για 3η χρονιά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ στην Κηφισιά, ενώ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παραστάσεις σε σχολικές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει!




Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ρο και η Γιώτα που έχουν φτερά και το Έψιλον με κάτι παράξενα μαλλιά κατοικούν στον πλανήτη φριG του Γαλαξία 4Κάπα/ρει και είναι συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι. Μια μέρα, ένα αστέρι πέφτει πάνω στο κεφάλι του Έψιλον. Αυτό χάνει την ισορροπία του, πέφτει στο κενό και χάνεται πάνω στη Γη! Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, οι τρεις φίλοι θα ανακαλύψουν τον τρόπο που επικοινωνούσαν οι άνθρωποι από την αρχαία Ελλάδα και τις φρυκτωρίες μέχρι τις μέρες μας και το κινητό τηλέφωνο που οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν ανελλιπώς.

Το μήνυμα της παράστασης

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών μάς εμπνέει και παρουσιάζουμε μια διαδραστική παράσταση για τα παιδιά σχετικά με την ορθολογική χρήση του κινητού τηλεφώνου. Τρεις ηθοποιοί με μια εξωγήινη μπουκίτσα και μουσική διάθεση ενσαρκώνουν πολλαπλούς ρόλους και παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στην εξέλιξη του έργου. Η Γη που όλο κινείται θέλει να στείλει ένα μήνυμα για την αξία του παιχνιδιού ως φυσικής δραστηριότητας, την ανάγκη της διαπροσωπικής επικοινωνίας και τη σημασία των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας σήμερα.

Εταιρία Θεάτρου & Ντοκιμαντέρ ΛΑΜΠΑ

Η εταιρία θεάτρου ΛΑΜΠΑ ιδρύθηκε το 2015 από την πρακτικό του θεάτρου και ντοκιμαντερίστρια Γλύκα Στόιου, τη φιλόλογο-επιμελήτρια κειμένων και εκδόσεων Έλενα Στόιου και την ηθοποιό Αγγελική Καρακαξίδου. Έκτοτε πραγματοποιεί παραστάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες που περιοδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό, πολιτιστικά προγράμματα, εκθέσεις, βίντεο και ντοκιμαντέρ.

Γλύκα Στόιου

Η Γλύκα Στόιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Σπούδασε Παραστατικές Τέχνες, Πολιτιστική Διαχείριση, Δημοσιογραφία και ΜΜΕ. Ασχολείται με την παραγωγή και τη σκηνοθεσία οπτικοακουστικών προγραμμάτων και θεατρικών παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γράφει και μεταφράζει θεατρικά έργα, αρθρογραφεί και επιμελείται πολιτιστικά προγράμματα σε διάφορους οργανισμούς για παιδιά και εφήβους. Διδάσκει υποκριτική στη Ρώμη και σε άλλες σχολές του κόσμου, ενώ τα θεατρικά της έργα (όπως τα Δον Κιχώτες, Life Is A Fairytale κ.α.) παρουσιάζονται συχνά σε Ευρώπη και Αμερική. Το παραμύθι της “Το Πετειναράκι” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, ενώ το θεατρικό έργο “Κι Όμως... Κινείται!” και η μετάφραση του θεατρικού έργου “Άνθρωπος στη Σοφίτα” του Τ.  Ντέιλι κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν.  gbstoiou@gmail.com, https://gstoiou.wixsite.com/glyka-stoiou



Συντελεστές

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Γλύκα Στόιου

Κουστούμια: Μαρία Χελιώτη


Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Παπαδάκης


Σκηνικό: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Βοηθός σκηνοθέτριας/εξωγήινη μπουκίτσα: Βασιλίνα Κατερίνη

Υπεύθυνη παραγωγής: Έλενα Στόιου


Φωτογραφίες: Νίκη Ρίγα


Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Καρακαξίδου, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Αναστασία Φλεμοτόμου



Πληροφορίες

Για ποιες ηλικίες; Για παιδιά & εφήβους. H παράσταση είναι διαδραστική και προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Διάρκεια: Έως μία ώρα (ανάλογα με τη συμμετοχή των παιδιών).

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη) : 5, 12, 19 και 26 Ιανουαρίου κάθε Κυριακή στις 15:00
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 6 €

Ειδικές τιμές για επιπλέον πρωινές παραστάσεις σε Σχολεία ή απογευματινές παραστάσεις σε Συλλόγους και Δήμους κατόπιν συνεννόησης στο τηλ: 693 7709958 (Πλατής Κωνσταντίνος) .


 Πολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις»


Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη
Πληροφορίες: 210 8613739