19 Νοε 2018

Στον " ΙΑΝΟ' Χαράλαμπος Γαργανουράκης & Νίκος Ανδρουλάκης «Στο φως των τραγουδιών...»



Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχονται στον ΙΑΝΟ 23 και 24 Νοεμβρίου  για δύο ξεχωριστά βράδια γεμάτα μουσική, τραγούδια, κοντυλιές και μαντινάδες.
Στο τρίωρο πρόγραμμα, οι δύο σημαντικοί τραγουδιστές με καταγωγή από την Κρήτη, θα ενώσουν τις φωνές τους και θα κάνουν αναφορές σε τραγούδια που αγαπούν αλλά και σε τραγούδια από την μέχρι στιγμής δισκογραφία τους.
Σε μια εποχή που το Ελληνικό τραγούδι αναζητά τους φίλους του, ο Χαράλαμπος και ο Νίκος μας καλούν να συνταξιδέψουμε με πρίμο αγέρι στα μονοπάτια και τα ολόφωτα πρωινά της μουσικής και του τραγουδιού μας...
Ο Μιχάλης Τρανουδάκης θα είναι στο πιάνο, ο Νίκος Καραβιράκης στο κρητικό λαούτο και ο Στέλιος Καρύδας στην κιθάρα.




Λίγα λόγια για τους τραγουδιστές:

Χαράλαμπος Γαργανουράκης:
Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε στον Άγιο Θωμά, ένα ορεινό χωριό έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Στα 18 του χρόνια ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ και από το 1973 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο ο οποίος του εμπιστεύτηκε μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του στα έργα: Θητεία, Θεσσαλικός Κύκλος, Οροπέδιο, Αφιέρωμα, Τολμηρή επικοινωνία, Παράθυρο στη Μεσόγειο κ.ά Τραγούδια όπως: Τα λόγια και τα χρόνια, Κρήτη μου όμορφο νησί, Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου, Στου Ψηλορείτη τη κορφή, Είδαμε τον αδερφό κ.ά. τον έκαναν γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει επιπλέον 8 άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές, ενώ πολλά από τα τραγούδια του, όπως: Ο ναυαγός, Μοιάζει η ζωή μου μ' όνειρo, Άστρα μη με μαλώνετε, Στης Κρήτης το μπαξέ, Ψιλές κορφές κ.ά., έχουν γίνει επιτυχίες.
Το 2015 κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο: Χαράλαμπος Γαργανουράκης 50 χρόνια δισκογραφίας.


Νίκος Ανδρουλάκης:
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, γιος του λυράρη Μανώλη Ανδρουλάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αβδού Ηρακλείου. Από το 1985 βρίσκεται στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς και έχει λάβει μέρος σε πολλές, συναυλίες τους, τόσο στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Θέατρο Λυκαβηττού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης, Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, Θέατρο Φιλίππων, Βεάκειο Θέατρο κ.ά.), όσο και στο εξωτερικό.

Η δισκογραφική του πορεία, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και στο διάστημα αυτό έχει κυκλοφορήσει έξι προσωπικούς δίσκους: Ένα Φεγγάρι Δρόμος (1995), Μυθικά Καράβια (1997), Τα Τιμαλφή (2001), Ένα Κομμάτι Ουρανό (2003), Λαλήματα Ονείρου (2007), Στης Μνήμης το Κλαδί (2011) και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς.
Τον Απρίλιο (2018),στο καινούργιο δίσκο του συνθέτη Λίνου Κόκοτου με τίτλο: Ανεμογιαλός, ερμηνεύει επτά τραγούδια, σε στίχους του Κώστα Λάζαρη.
Τραγούδια από τη δισκογραφία του όπως:
Του Παραδείσου λεμονιά, Να με κρατάς να μ΄ έχεις, Τι να την κάνω την καρδιά, Γελά ο χρόνος, Τα ωραία, Το ερωτικό αλφάβητο, Ανεμογιαλός κ.ά. έχουν ξεχωρίσει, ενώ ο ίδιος, έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO
Σταδίου 24 
Τηλ 2103217917