24 Οκτ 2018

«Θάλασσες»: Αφιέρωμα στα 50 χρόνια δημιουργίας του Σαράντη Αλιβιζάτου με τους Κωνσταντίνα, Δημήτρη Σαββαΐδη, Έφη Κοντού.


 

«Θάλασσες»: Αφιέρωμα στα 50 χρόνια δημιουργίας του Σαράντη Αλιβιζάτου


Ξενοδοχείο Caravel-Αίθουσα «Ολυμπία»

Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018  στις 21.00



Μουσική βραδιά αφιερωμένη στα 50 χρόνια δημιουργίας του Σαράντη Αλιβιζάτου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00 στην αίθουσα «Ολυμπία» του Ξενοδοχείου Caravel.  Με ξεναγούς την Κωνσταντίνα, τον Δημήτρη Σαββαΐδη και την Έφη Κοντού θα κάνουμε ένα μελωδικό ταξίδι και θα θυμηθούμε μεγάλες επιτυχίες του σπουδαίου στιχουργού, που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στην ελληνική δισκογραφία, όπως:  «Αννούλα του χιονιά»,«Θάλασσες»,«To σημάδι», «Στάζεις έρωτα», «Σ’ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη», «Άγγελέ μου και φονιά», «Ένα γράμμα», «Μ’ άφησες σαν πόλη», «Στην Ελλάς του 2000 », «Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» κ.α. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Σπύρος Παγιάτης.


Λίγα λόγια για τον Σαράντη Αλιβιζάτο: Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Έγραφε στίχους από μικρή ηλικία  και στα 17 του χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του σε δίσκο 45 στροφών με τίτλο «Ένας σατράπης κάβουρας». Στα 50 χρόνια της στιχουργικής του πορείας έχει υπογράψει τους στίχους σε περισσότερα από 400 τραγούδια κι έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές, όπως οι: Μάριος Τόκας, Αντώνης Βαρδής, Δημήτρης Μητροπάνος, Στέλιος Καζαντζίδης, Χάρις Αλεξίου, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πάριος, Θέμης Αδαμαντίδης, Γλυκερία, Νίκος Νομικός. Στίχοι του έχουν μεταφραστεί και τραγουδηθεί σε 13 ξένες γλώσσες.



Συντελεστές:

Τραγούδι: Κωνσταντίνα, Δημήτρης Σαββαΐδης,  Έφη Κοντού

Μουσικοί:

Νίκος Καπηλίδης: Τύμπανα

Πόλυς Πελέλης: Μπάσο

Σπύρος Βλάχος: Κιθάρα

Κώστας Μήτσιος: Μπουζούκι

Δημήτρης Παπαγγελίδης: Κλασική κιθάρα

Μαριλίζα Παπαγγελίδη: Τσέλο

Σπύρος Παγιάτης: Διεύθυνση Ορχήστρας, Πιάνο.

Βιογραφικά τραγουδιστών 






Η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λευκωσία κι από μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική. Στην Κύπρο την ανακάλυψε η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία αναγνώρισε αμέσως το ταλέντο της και την προέτρεψε να έρθει στην Ελλάδα. Το 1980 εμφανίστηκε με τον Κώστα Χατζή σε σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο και το 1983 συμμετείχε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της  Eurovision για λογαριασμό της Κύπρου ερμηνεύοντας με τον Σταύρο Σιδερά το τραγούδι «Η αγάπη ακόμη ζει». Η γνωριμία και η συνεργασία της με τον Μάριο Τόκα είχαν ως αποτέλεσμα την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Τραγούδια για την Κωνσταντίνα». Στο άλμπουμ αυτό ξεχώρισαν τραγούδια όπως οι «Θάλασσες», το «Σημάδι», το «Άγγελέ μου και φονιά» σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου. Ακολούθησε μία πλούσια δισκογραφική διαδρομή με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Yanni, Στέφανο Κορκολή, Παναγιώτη Μαθιέλη ,Τασούλα Θωμαϊδου, Πάνο Φαλάρα, ‘Ακο Δασκαλόπουλο, Φοίβο, Χριστόφορο Γερμενή, Αλέκο Χρυσοβέργη, Γιώργο Μουκίδη Χρήστο Νικολόπουλο που της χάρισαν χρυσούς και πλατινένιους δίσκους με διαχρονικά τραγούδια, τα οποία κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, την Ιαπωνία και το Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι: Χαρούλα Αλεξίου, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελλαρίου Μανώλης Λιδάκης, Βασίλης Καρράς, Γιάννης Πλούταρχος , Μάκης Χριστοδουλόπουλος κ.α.





Ο Δημήτρης Σαββαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές με μαθήματα μπουζουκιού, φωνητικής και θεωρίας λαϊκής μουσικής στη σχολή του Θέμη Παπαβασιλείου, η οποία έχει αναδείξει σπουδαίους δεξιοτέχνες. Εργάζεται ως μουσικός και τραγουδιστής από το 2004 και στο ενεργητικό του έχει συνεργασίες με σημαντικούς συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου, όπως οι: Μίμης Πλέσσας, Μανώλης Καραντίνης, Τάκης Σούκας, Θανάσης Πολυκανδριώτης και καταξιωμένους τραγουδιστές όπως οι: Τόλης Βοσκόπουλος, Στέλιος Διονυσίου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Λένα Αλκαίου, Βασίλης Λέκκας , Γεράσιμος Ανδρεάτος. Συμμετείχε σε παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές με δύο από τις μεγαλύτερες λαϊκές ορχήστρες:  το «Έμμετρον» του Μανώλη Γεωργοστάθη και  τους «Επόμενους» του Θανάση Πολυκανδριώτη.  Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ταξίδι στην ψυχή»  κυκλοφόρησε πριν έναν χρόνο από την εταιρεία Zeuxis music με δικές του συνθέσεις.




Η Έφη Κοντού έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα στον χώρο του τραγουδιού, (Γιάννη Πουλόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο, Στράτο Διονυσίου, Τόλη Βοσκόπουλο, Σταμάτη Κόκοτα, Κώστα Τουρνά, Γιώργο Μαργαρίτη, Πασχάλη Τερζή, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιώργο Μουκίδη) και με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες, κυκλοφορώντας έξι προσωπικούς δίσκους. Υπήρξε η τελευταία μούσα του Γιώργου Ζαμπέτα κι εκείνη που τραγούδησε τα τελευταία τραγούδια του μεγάλου δάσκαλου, σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου. Οι κριτικές για τον δίσκο και η επιτυχία του ξεπέρασαν την προσδοκία όλων.  Πλέον ασχολείται με το τραγούδι μόνο δισκογραφικά και τις παραγωγές της – που κυκλοφορούν από την Sonar Music - υπογράφει ο Αντρέας Γιατράκος.   

 
Σπύρος Παγιάτης








Γενικές Πληροφορίες:

Ξενοδοχείο Caravel: Αίθουσα «Ολυμπία»

Διεύθυνση: Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα

Ημερομηνία: Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ώρα προσέλευσης:  20.30

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ / 10 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και ΑΜΕΑ

Διάρκεια: 120 λεπτά

Οργάνωση: ΕΝ.Π.ΑΝ.

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 210 22 32 339  (Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας: 10.00-22.00)