4 Ιουν 2018

Κλείνει μετά από 50 σχεδόν χρόνια το περιοδικό Interview

 

 

Το ανατρεπτικό περιοδικό που εκδόθηκε από τον Andy Warhol και τον John Wilcock, κλείνει οριστικά μετά από μήνες αναταραχών


Όλοι ήθελαν να γίνουν εξώφυλλο στο Interview, στο “The Crystal Ball of Pop”, όπως αποκαλούσαν το περιοδικό που εκδόθηκε στα τέλη του 1969 από τον Andy Warhol και τον Βρετανό δημοσιογράφο John Wilcock. Μερικές από τις μεγαλύτερες διασημότητες του κόσμου κόσμησαν τα εμβληματικά εξώφυλλα του και απαντούσαν στις εκκεντρικές ερωτήσεις της “σχολής του Γουόρχολ” που συνοψιζόταν στη φιλοσοφία του: From A to B and Back Again.

Το διάσημο περιοδικό τέχνης, μόδας, ψυχαγωγίας και ποπ κουλτούρας της Νέας Υόρκης, που όρισε την εποχή της ακμής και της παρακμής του Στούντιο 54 και της πανκ σκηνής της Ν. Υόρκης, μετά από μήνες αναταραχών και τη μετακόμισή του από το Σόχο, μια μακρά δικαστική μάχη για αμοιβές που δεν καταβλήθηκαν και την παραίτηση ενός διευθυντή μόδας που κατηγορήθηκε για απαράδεκτη σεξουαλική συμπεριφορά, όπως επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του τελευταίου του ιδιοκτήτη, εκατομμυριούχου και εραστή της τέχνης Peter Brant, ο οποίος αγόρασε το περιοδικό το 1987, μετά το θάνατο του Γουόρχολ, κλείνει τις πόρτες του οριστικά.

Πηγή : elculture.gr