4 Μαΐ 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Λεξικό Χωρίς Γραβάτα" του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη




Σε καιρούς που η δημαγωγία πολιορκεί τον δημόσιο λόγο, το Λεξικό Χωρίς Γραβάτα του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη, εντοπίζει και σχολιάζει καυστικά 400 λήμματα, που έχουν εισβάλει στη ζωή μας, αλλάζοντας τις σημασίες των λέξεων.
 Μετατρέπεται, έτσι, σε σκληρή, αλλά και χιουμοριστική διαμαρτυρία κατά της προπαγάνδας, που αλλοιώνει την πραγματικότητα. Και αιχμή προβληματισμού για όσους αναζητούν πυξίδα μέσα στη Βαβέλ των fakenews, της παραπλάνησης και του λαϊκισμού στη γλώσσα.

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας, εμπλουτισμένης έκδοσης του«αιρετικού» αυτού Λεξικού,οι εκδόσεις ΑΡΜΟΣ και το φιλόξενο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη οργανώνουν μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στον Πειραιά: τρείς εκπρόσωποι από την Πολιτική, την Οικονομίακαι τον Τύπο συζητούν με τον συγγραφέα για την αλήθεια και το ψέμα στους χώρους τους και στην κοινωνία.



Την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μητσοπούλου) συνομιλούν για το φαινόμενο της «διπλής γλώσσας» οι:



- Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός και Επίτροπος στην Ε.Ε.

- Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

- Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ.



Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.