4 Ιαν 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ATHENAEUM ΚΕΛΑΡΙ ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΠΕΜΠΤΗ 05/01/2017
Fenia Papadodima & Amorgo quintet
Γιορτάζουμε τη νέα χρόνια ταξιδεύοντας στο «ακαταμάχητο πλοίο» που ονομάζεται « Amorgo quintet», ένα σχήμα που εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί για μας έναν τόπο συνάντησης και δημιουργικής διαφυγής, έναν τόπο ελευθερίας και αυτοσχεδιασμού μέσα από μουσικές φόρμες που μας εμπνέουν. Με την ευρύτερη έννοια της world jazz, το σχήμα εξελίχτηκε σ’ ένα πεδίο πειραματισμών και δικών μας συνθέσεων πάντα χάρις την επιρροή της αφρικάνικης και λάτιν βραζιλιάνικης σκηνής.
Μία μέρα πριν τη γιορτή των Φώτων στο Κελάρι, στις 5 Γενάρη , 22.00, σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε το νέο χρόνο μ’ ένα καλοκαιρινό live στην καρδιά του χειμώνα !
Φένια Παπαδόδημα στη φωνή, στις λούπες και στο γκόνι, ο Γρηγόρης Ντάνης στην κιθάρα, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου τύμπανα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο και ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος στο φλάουτο.
“Αγάπη για την bossa nova και τη samba μέσα από το πρίσμα της jazz.
Προσέγγιση πάντα αυτοσχεδιαστική και funky μέσα από την σύμπραξη πέντε χαρισματικών μουσικών που αποτελούν το σχήμα amorgo quintet…”
Ένα σχήμα που εκτός από προσωπικές συνθέσεις με φανερές τις επιρροές της αφρικάνικης μουσικής από το Μάλι, εξερευνά ένα ευρύ brasilian jazz ρεπερτόριο, δίνοντας κυρίαρχη θέση στους A. C. Jobim και B. Powell…. Έμπνευση μας έδωσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και συνθέτες αυτής της απέραντης και ιδιόμορφης jazz που αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη Βραζιλία και στην Ευρώπη : Rosa Passos, Gal Costa. Gilberto Joao, Ary Barroso, Lucianna Souza, Joao Bosco, Bruno Martino, Vinicious de Moraes, Jayme Silva, και πολλοί πολλοί άλλοι...
Θρυλικά κομμάτια αυθεντικής bossa nova και samba, αρκετά απ’ αυτά διασκευασμένα με πρωτότυπο τρόπο, υποδηλώνοντας την αφρικάνικη προέλευση τους, κάποια απλώς «πειραγμένα», μαρτυρούν μία αυθεντική και συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μ’ αυτόν τον σαγηνευτικό και τόσο εσωτερικό ήχο.

FENIA PAPADODIMA voc, n’goni,loops
THANOS HADZIANAGNOSTOU drums
LEONIDAS SARAQNTOPOULOS flute
GRIGORIS DANIS guitar
GEORGE PALAMIOTIS bass

Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος 5 ευρώ 
Σερβίρεται και φαγητό
_____________________________________________________________
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 6 & 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

SEVENTIES 70s

Το απόλυτο soundtrack για μία μουσική βόλτα στη δεκαετία του '70...

Δύο κορυφαίοι Έλληνες "jazzmen", ο Χρήστος Ραφαηλίδης από τη Νέα Υόρκη και ο Δημήτρης Καλαντζής, μαζί στο ATHENAEUM ΚΕΛΑΡΙ την Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιανουαρίου!

Με εξαιρετικές σπουδές και σπουδαίες συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας jazz σκηνής, οι ηγετικές αυτές φιγούρες σε συνδυασμό με την αισθαντική φωνή της Τζένης Καπάδαη, τον Αλέξη Δελή στο μπάσο και τον Δημήτρη Κλωνή στα drums, θα μας μαγέψουν με τραγούδια του Stevie Wonder, Marvin Gaye, Stylistics, κ.α.

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης με έναν δυναμικό τόνο Νεοϋορκέζικης jazz και ο Δημήτρης Καλαντζής με ένα ένα μελωδικό, μεσογειακό ταμπεραμέντο ενώνουν της δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα πολύ προσωπικό ύφος σε τραγούδια της δεκαετίας που καθόρισε μια ολόκληρη γενιά και έβαλε νέες βάσεις στα μουσικά δεδομένα.

Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος 10 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό)
Σερβίρεται και φαγητό
__________________________________________________________
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ TRIO

To Yiannis Papadopoulos trio δημιουργήθηκε το 2010 απο τρείς φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου,τον Γιάννη Παπαδόπουλο(πιάνο), τον Κων/νο Μάνο(κοντραμπάσο), και τον Βασίλη Ποδαρά (τύμπανα).
Η κοινή μουσική τους πορεία και η σύμπραξή τους σε πολυάριθμα σχήματα (Ionian jazz ensemble, Next Step Quintet κ.α), οδήγησε στην δημιουργία ενός σχήματος οπου η προσωπική γλώσσα που είχαν πλέον αναπτύξει, θα μετεξελισσόταν σε μια πρωτότυπη μουσική δημιουργία, μια σύμπλευση στο κοινό μουσικό τους όραμα.
Έχοντας σαν σημείο εκκίνησης τα κλασσικά jazz piano trio (Bill Evans trio, Keith Jarrett trio), αλλά και επιρροές απο την σύγχρονη jazz (Brad Mehldau trio, Aaron Parks) δημιουργούν μια νέα αισθητική πρόταση, που χαρακτηρίζεται απο τον συνεχή μουσικό διάλογο, τον λυρισμό των συνθέσεων καθώς και τον ενθουσιασμό της αυτοσχεδιαστικής δημιουργίας.
Σαν τρίο έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής, αλλα και διεθνούς σκηνής, με αποκορύφωμα την συνεργασία τους με τον θρυλικό Γερμανό τρομπετίστα Manfred Schooff, στο Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου, το 2013.
Το τρίο ερμηνεύει ως επι το πλείστον συνθέσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου, καθώς και διασκευές σε κλασσικά jazz standards, συνθέσεις νέων καλλιτεχνών της τζαζ, ακόμα και πρωτότυπες ανασυνθέσεις κομματιών απο τον χώρο της rock.
Έχουν εμφανιστεί στο φεστιβάλ τζαζ της Τήνου(2013), Ζακύνθου(2011),στο 1ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ της Στεγης Γραμμάτων και Τεχνών, στα Ionian Jazz Concerts (2010,2011), στο world jazz music festival στην Αθήνα(2012),στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μ.Μ. Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πολυάριθμες άλλες συναυλίες ανά την Ελλάδα.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΡΑΣΙ /ΜΠΥΡΑ

Σερβίρεται και φαγητό

____________________

ΑTHENAEUM KΕΛΑΡΙ
ΑΔΡΙΑΝΟΥ 3 (έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο )
Τηλ κρατήσεων 210 3210239 & 6945 160385