30 Νοε 2016

Θεσμός η συναυλία για την Ελλάδα στη Φρανκφούρτη από την μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβας

Θεσμός η συναυλία για την Ελλάδα στη Φρανκφούρτη
από την μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβας
και το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων
Για τρίτη φορά πραγματοποιείται φέτος η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στη χώρα μας,  που διοργανώνει στις 2 Δεκεμβρίου 2016 στην Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης  ο Σύλλογος  Ελλήνων Επιστημόνων της γερμανικής πόλης, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Γκράβας.


Η διακεκριμένη  μεσόφωνος θέτει για άλλη μια φορά τη φωνή της στην υπηρεσία της Ελλάδας καθώς, η συναυλία έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα τα έσοδα από τη βραδιά θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «Λάμψη» με έδρα την Θεσσαλονίκη. Στην φετινή παράσταση είναι καλεσμένοι  ο Κώστας Φέρρης και η Θέσια Παναγιώτου μαζί με την Ρεμπέτικη κομπανία CAFÉ AMAN.  
Η Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης (Alte Oper Frankfurt) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους της Γερμανίας, όπου φιλοξενήθηκαν και οι προηγούμενες συναυλίες για την Ελλάδα το 2012 και το 2014!
«Το κίνητρο για αυτές τις συναυλίες γεννήθηκε μέσα από την εσωτερική μας ανάγκη να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας κάποια αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας μέσα από συλλόγους που δρουν στην Ελλάδα», επισημαίνει η Αλεξάνδρα Γκράβας.  «Το 2012 καταφέραμε να δώσουμε στα SOS Χωριά Ελλάδος 32.000 ευρώ και το 2014 στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα/Ελλάδος 25.000 ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε και στο μέλλον διοργανώνοντας ανάλογες σημαντικές μουσικές βραδιές αλληλεγγύης στην πατρίδα μας που πρέπει να ανέβει ψηλότερα.»
Η μεγάλη συναυλία αποτελεί πλέον θεσμό  για την πόλη της Φραγκφούρτης. Με την βοήθεια των τοπικών χορηγών επικοινωνίας όπως η μεγάλη εφημερίδα Frankfurter Neue Presse και το Journal Frankfurt η εκδήλωση Griechenland Benefizkonzert Frankfurt έχει γίνει γνωστή όχι μόνο σε Έλληνες αλλά και σε μεγάλο φάσμα του διεθνούς πληθυσμού της Φρανκφούρτης και των περιχώρων.