18 Μαΐ 2015

Ο Ορχάν Οσμάν κάθε Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη



Ο Ορχάν Οσμάν κάθε Πέμπτη στο Ξέφωτο
Ένα μουσικό πρόγραμμα - «γέφυρα» Ανατολής και Δύσης
Ο δεξιοτέχνης των εγχόρδων και του μπουζουκιού, Ορχάν Οσμάν, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που ενώνει τους λαούς της Μεσογείου και των Βαλκανίων την Πέμπτη 23 Απριλίου και κάθε Πέμπτη στο Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα).

Γεννήθηκε στη Γερμανία, κατάγεται από την Κομοτηνή, ξεκίνησε την καριέρα του στην Τουρκία και προχώρησε σε σημαντικές συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο. Ο Ορχάν Οσμάν, ένας πολίτης του κόσμου και μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, επιστρατεύει το μπουζούκι του και, με τη γνωστή του μαεστρία, παρουσιάζει μια παράσταση που ενώνει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, έθνικ-fusion προσανατολισμό και ένα ιδιαίτερα προσωπικό δεξιοτεχνικό και ενορχηστρωτικό ύφος.

Ο υποψήφιος για Grammy Ορχάν Οσμάν είναι γνωστός στην Τουρκία ως συνθέτης και ενορχηστρωτής, καθώς έχει γράψει πάνω από 200 συνθέσεις ενώ έχει επενδύσει με τη μουσική του πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Παράλληλα, μέσω του μουσικού τηλεοπτικού προγράμματος «Dunyanin Turkusu» που έχει παρουσιάσει στο κρατικό κανάλι TRT, κατάφερε να συνδέσει το μπουζούκι με πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής, με λάτιν, τζαζ και βουλγάρικα στοιχεία, κάνοντας τους Τούρκους να λατρέψουν αυτό το όργανο.

Δισκογραφικά έχει τολμήσει πειραματισμούς με τρομπέτα και ποντιακή λύρα σε μια διαρκή προσπάθεια να εξελίσσει το μπουζούκι στα 15 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει συνεργαστεί με σπουδαίους τζαζίστες όπως οι: Dawe Weckl, Tom Kenndey, Kai Eckhartd, Christopher Robinson, Trilok Gurtu, Eric Truffaz, Dominiqe De Piazza, Mor Karbasi, Amsterdam Klasmer Band,Ahmet Misirli, Goksel Baktagir, Husnu Senlendirici, Horacio Hernandez κ.α.

Τραγούδια της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, σε συνδυασμό με τις δικές του περίτεχνες συνθέσεις αναλαμβάνουν λοιπόν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα πρόγραμμα που μετατρέπει τις Πέμπτες μας σε πολυπολιτισμική μουσική συνάντηση Ανατολής και Δύσης.

Μαζί του τραγουδούν η Ντίνα Γιακουμάκου και ο Φώτης Θεοδωρίδης.

Παίζουν οι μουσικοί: Ηλίας Κρομμύδας (ακορντεόν), Νεκτάριος Χαριζάνης (κρουστά), Σάκης Κοντονικόλας(πιάνο), Δημήτρης Γουμπερίτσης (μπάσο)

Info

Πέμπτη 23 Απριλίου και κάθε Πέμπτη
Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα)
Τηλ. για κρατήσεις: 2314 015 911 & 6931 091 534
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος με ποτό: 10 ευρώ
Προσφορά: -20% για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας