20 Μαρ 2015

ΧΕΡΙΑ κατά του Ρατσισμού

ΧΕΡΙΑ κατά του Ρατσισμού Ένα μήνυμα από καλλιτέχνες για την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού
Πριν από ένα χρόνο αποφασίσαμε να συνδυάσουμε 5 τέχνες, από 4 χώρες, σε ένα βίντεο 3 λεπτών, χρησιμοποιώντας 2 χέρια για να εκφράσουμε 1 μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Στις 21 Μαρτίου 2015, την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, δημοσιεύουμε το έργο "Χέρια Κατά του Ρατσισμού", ένα βίντεο με ένα μήνυμα κατά του μίσους.
H δημιουργία της Sara Toscano (PT) ενώνει τη δουλειά του ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη (GR), του συνθέτη Μάνου Αθανασιάδη (GR), της τραγουδίστριας Κατερίνας Κοζαδίνου (GR/ PL), του σκηνοθέτη Στέλιου Μαυρογιάννη (GR), της γραφίστριας Κατερίνας Παππού (GR) και του φωτογράφου Alexandre Cabrita (PT).
Η πρωτοβουλία αυτή είναι προϊόν έμπνευσης από το έργο της Ολλανδικής Μη Κυβερνητικής οργάνωσης Magenta, που καταπολεμά τις διακρίσεις και τον ρατσισμό διεθνώς στο διαδίκτυο. Χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές ατόμων από όλο τον κόσμο, μέσα από την πλατφόρμα crowdfunding.
Ο στόχος αυτού του βίντεο είναι να εμπνεύσουμε άτομα και κοινότητες. Να ενώσουμε όλοι τα χέρια μας στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Να κάνουμε τα λόγια μας πράξη ώστε να χτίσουμε ένα ειρηνικό, πολυεθνικό και συνεκτικό κόσμο.
Σύνδεσμοι:
Χέρια Κατά του Ρατσισμού βίντεο - http://youtu.be/b6eFWkSKuMw

Magenta Foundationwww.magenta.nl
HANDS on crowdfunding - http://ppl.com.pt/en/prj/hands
Sara Toscano - http://www.saratoscano.com/

Στοιχεία Επικοινωνίας:
6972 653063, toscano.sara@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ