24 Μαρ 2015

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο Ξέφωτο (26 Μαρτίου & 2 Απριλίου)



Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο Ξέφωτο (26 Μαρτίου & 2 Απριλίου)

Δυο βραδιές μνήμης με τον Άρη Λιβανό

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων παραστάσεων, ο Άρης Λιβανός επιστρέφει στο Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) για να παρουσιάσει ένα τρίωρο αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο.

Για δύο συνεχόμενες Πέμπτες, στις 26 Μαρτίου και στις 2 Απριλίου, όλοι οι μουσικοί δρόμοι οδηγούν στο πλακόστρωτο της Λυκούργου, σε ένα «σοκάκι σαλονικιώτικο» στα «στενά παλιά Λαδάδικα».

Στο Ξέφωτο, όλες οι αναμνήσεις μας από τον σπουδαίο λαϊκό μας ερμηνευτή, Δημήτρη Μητροπάνο, θα ζωντανέψουν μέσα από το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Άρης Λιβανός.

Όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε και μας συνοδεύουν σε λύπες και χαρές περιλαμβάνονται σε αυτό το τρίωρο αφιέρωμα που κάνει «στάσεις» στη δισκογραφία του Μητροπάνου από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τα τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και σύντομα θα ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λίγα λόγια για τον Άρη Λιβανό

Ο Άρης Λιβανός είναι καθηγητής Γυμνασίου και διδάσκει Γεωγραφία και Βιολογία. Ωστόσο, η αγάπη του για το τραγούδι κρατά εδώ και 25 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του ερμηνεύοντας Χατζιδάκι, Πλέσσα και Σπανό σε πιάνο μπαρ.

Στην πορεία ασχολήθηκε με το λαϊκό και το σατυρικό τραγούδι, μετρά τέσσερις προσωπικούς δίσκους ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει συναυλίες με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών.

Ο Άρης Λιβανός για τον Δημήτρη Μητροπάνο

«Λατρεύω τα τραγούδια του από μικρό παιδί. Έφυγε ξαφνικά και μας λείπει, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να τον ακούει. Μικροί και μεγάλοι αγαπούν τον Μητροπάνο και γι’ αυτό θέλαμε να υπάρχει ένας χώρος ώστε να μπορούμε να μοιραζόμαστε τη μουσική κληρονομιά που μας έχει αφήσει».

«Κάθε τραγούδι το ζω σαν να ‘ναι δικό μου. Από τα αγαπημένα μου όμως είναι το ‘’Άκου έχω φωνή’’ του Μουσαφίρη, το ‘’Σβήσε το Φεγγάρι’’ του Κορκολή και το ‘’Χρόνια σαν τριαντάφυλλα’’ του Κραουνάκη. Το καθένα από αυτά αφορά και μια διαφορετική περίοδο στη μουσική πορεία του Μητροπάνου, στάσεις τις οποίες κάνουμε και στο δικό μας πρόγραμμα».

Στη μουσική παράσταση συμμετέχουν: Κατερίνα Κυριακού, Νέλλη Τσιακυρίδου και Στάθης Βαρδάρης. Στη λαϊκή ώρα ο Γιάννης Δόγρας. Υπεύθυνος προγράμματος: Μανώλης Ζαχαρίου.

Info

Πέμπτη 26 Μαρτίου και Πέμπτη 2 Απριλίου
Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα)
Τηλ. για κρατήσεις: 2314 015 911 & 6931 091 534
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος με ποτό: 10 ευρώ
Προσφορά: -20% για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας