26 Απρ 2014

ΚΥΠΕΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-4

Με SUPER Μπέργκ ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας! Ο Σουηδός φορ τα έβαζε (τρία το σύνολο) και οι "πράσινοι" του Γιάννη Αναστασίου έφτασαν στο εμφατικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ. Ο Κλωναρίδης το άλλο γκολ του τριφυλλιού.

H εικόνα του αγώνα:
Ο ρόμβος που επέλεξε για τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου λειτούργησε πολύ καλά στο πρώτο μισάωρο όχι τόσο στη δημιουργία όσο στην πίεση. Οι πράσινοι πίεζαν μέχρι ασφυξίας τους αντιπάλους τους που έκαναν εύκολα το λάθος γεγονός που έφερε ανασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο Παναθηναϊκός, εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ, προηγήθηκε στο 15' με τον Μπεργκ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις και για άλλο γκολ αλλάζοντας με ταχύτητα την μπάλα και παίζοντας έξυπνα στο χώρο.
  Ο ΠΑΟΚ, με το 4-2-3-1 του Γεωργιάδη, άργησε να μπει στο πνεύμα του ματς. Για να το κατορθώσει χρειάστηκε να μετακινηθεί ο Κίτσιου στα άκρα της μεσαίας γραμμής και να αναλάβει επιτελικό ρόλο στον άξονα ο Λούκας. Η ατομική ποιότητα των μέσων του Δικεφάλου έφερε ευκαιρίες, με κορυφαία φυσικά το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 37' στην οποία η άμυνα του Παναθηναϊκού κόλλησε. Γκολ όμως, στο πρώτο μέρος, δεν έφερε.

Το παιχνίδι τελείωσε οριστικά στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει φουριόζος και να εκθέτει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Μπεργκ στο 50' ψάρεψε το γλύκο πλασάροντάς τον στην κλειστή γωνία ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καρέλης σηκώθηκε μόνος του για κεφαλιά μετά το κόρνερ του Νάνο. Με το 3-0 μόλις μετά από 53 λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.
Ο πάγκος του ΠΑΟΚ αντέδρασε με δύο αλλαγές και στη μάχη μπήκαν τόσο ο Βούκιτς όσο και ο Λίνο. Η διάταξη του Δικεφάλου άλλαξε και...πλησίασε το 4-4-2 σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετικός αλλά και ουσιαστικός. Η μείωση του σκορ στο 69' με το πέναλτι του Βούκιτς έδωσε κάποιες ελπίδες στον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο Αναστασίου να πάρει την απόφασή να φρεσκάρει τον άξονά του με Ατζαγκούν και Λαγό.

  Με την κίνηση αυτή, ο Παναθηναϊκός ελαχιστοποίησε τους κινδύνους μπροστά από την εστία του και αισθάνθηκε ακόμη περισσότερη ασφάλεια για να φτάσει τελικά στην επικράτηση και στην κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια με άνεση και στιλ κάνοντας το 4-1 στο 88' και πάλι με τον Μπεργκ.

  ΜVP:
Ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής στο γήπεδο ήταν ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός δεν χρειάστηκε παρά λίγα αγγίγματα στην μπάλα για να κάνει τη διαφορά και σε αυτό το ματς σημειώνοντας τρία γκολ και αναστατώνοντας την ευάλωτη αντίπαλη άμυνα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα τον μνημονεύουν για χρόνια.
Αδύναμος Κρίκος:
Η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ παρουσίασε μεγάλα προβλήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το κέντρο της άμυνας ιδίως ήταν τελείως έξω από τα νερά του και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια.
Σχόλιο:
Η ομάδα νίκησε τις μονάδες, η προπονητική δουλειά του Αναστασίου όλη τη σεζόν τα πυροτεχνήματα του Σαββίδη. Καθ' όλα δίκαιο το αποτέλεσμα που συνιστά μεγάλη δικαίωση για το μοντέλο που εφάρμοσε εφέτος ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Το χρήμα πάντως δεν φτάνει για να δημιουργήσει κανείς ομάδα τίτλων.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ
Πηγή :
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/GreekCup/telikos/live-paok-panathhnaikos.2757387.html