Τ Α Σ Ο Σ Χ Α Λ Κ Ι Α Σ «Την παράδοση και τα μάτια σας !!..»
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 12 Αυγούστου του 2012 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια
από τον θάνατο του Τάσου Χαλκιά. Με αφορμή αυτή την επέτειο στις 5 Ιουλίου ο
γιος του Λάκης Χαλκιάς οργανώνει στα Ιωάννινα συναυλία στην μνήμη του με την
συμμετοχή τραγουδιστών, παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων της
Ηπείρου. Με αυτή την συναυλία θέλησε και ο ίδιος να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια
του στο τραγούδι! «Ένα πανηγύρι θα είναι η εκδήλωση αυτή για τον μπάρμπα Τάσο», λέει ο Λάκης Χαλκιάς... «Θέλω τρεις ώρες ο κόσμος να τραγουδήσει και να χορέψει, όπως παλιά στα πανηγύρια, να ξεχάσει τα βάσανα του!!»
Η συναυλία θα γίνει στο Υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας
Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του
Δήμου Ιωαννιτών της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και την χορηγία της φέτα
«Ηπειρος».
Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά θα τραγουδήσουν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη, ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης.
Συμμετέχουν η Παραδοσιακή Ορχήστρα και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων - μια και ο Χαλκιάς ήταν από τους πρώτους δασκάλους του – και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.
Η προπώληση των εισιτηρίων [10ε] θα γίνει από 20/6 από το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7] και από 29/6 από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ. Μαρίνας 55] τηλ. 26510 83961- 83840. Πληροφορίες 6949 893555.
Δημήτρης Κραουνάκης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ