30 Μαΐ 2012

Γέλιο και βαθιά περίσκεψη στο επίκεντρο της περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου

«Η κωμωδία, ως παγκόσμια γλώσσα που "κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει", θα κυριαρχήσει στην καλοκαιρινή περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου».
Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού, Γιάννης Χουβαρδάς, την χθεσινή παρουσίαση των έργων που θα παρουσιαστούν το φετινό καλοκαίρι από το πρώτο θέατρο της χώρας.
Σπουδαίοι θεατρικοί συγγραφείς
Με άξονα τον στίχο του Ιωάννη Πολέμη: «Τι είναι η πατρίδα μας;», το Εθνικό θέατρο συνεχίζει και μέσα στο καλοκαίρι να διερευνά την ουσία και τη δυναμική της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Επιλέγει τρεις σπουδαίους θεατρικούς συγγραφείς - τον Αριστοφάνη, τον Μολιέρο και τον Σαίξπηρ, και τρία έργα που ασχολούνται με τον δικό του τρόπο το καθένα με την ελληνικότητα, διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις στο εξωτερικό και συναντά εκτός των τειχών του το κοινό από την Επίδαυρο σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Σάτιρα και βαθιά περίσκεψη
Με τρεις από τους σημαντικότερους - και ίσως τους κορυφαίους- συγγραφείς κωμωδιών όλων των εποχών, το Εθνικό κατεβαίνει στον ανοιχτό στίβο, καλώντας το κοινό να συναντηθεί με το χιούμορ, το πνεύμα αλλά και τον ουσιαστικό προβληματισμό τους. Γιατί όσο κοινό όχημα και για τους τρεις είναι το γέλιο, η σάτιρα, η ψυχαγωγία, άλλο τόσο είναι η βαθιά περίσκεψη για τον άνθρωπο και η κατανόηση της φθαρτής του μοίρας. Επιβεβαιώνοντας έτσι, ακόμη μια φορά, πόσο ρευστά και πόσο δυσδιάκριτα είναι τα όρια ανάμεσα στην εύθυμη και την σοβαρή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.
Οι παραστάσεις.
Περισσότερα εδώ :
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2185621