16 Μαρ 2012

“The Hunger Games”

“The Hunger Games”: Songs From District 12 and Beyond. Στην αλληγορική διάσταση ενός χρόνου απροσδιόριστου στο μέλλον, από τα ερείπια της Αμερικής αναδύεται το έθνος της Panem που αποτελείται από την λαμπερή πρωτεύουσα και τις δώδεκα υποτελείς επαρχίες που την περιβάλλουν. Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στη 12η, μας ταξιδεύουν οι μουσικές, τα τραγούδια και οι φωνές των: Arcade Fire, The Decemberists,  Kid Cudi, Miranda Lambert (feat. The Pistol Annies), Adam Levine από τους Maroon 5 κ.α. Με την Taylor Swift  (feat. The Civil Wars) στο Safe & Sound –που από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του βρέθηκε στο Νο1 του digital chart του iTunes–, να ερμηνεύει ιδανικά το βασικό θέμα της ταινίας “The Hunger Games” (ελλ. τίτλος: ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ) η ζοφερή ατμόσφαιρα που διαπνέει μεγάλο μέρος της ιστορίας  προοιωνίζει έναν Τρομακτικό Νέο Κόσμο.
  Το πολυαναμενόμενο soundtrack της νέας περιπετειώδους ταινίας του Gary Ross,“The Hunger Games”  υπογράφει ο βραβευμένος με Grammy παραγωγός T-Bone Burnett. Ενώ στη μουσική του James Newton Howard, που είναι υπεύθυνος για το score της ταινίας, οι Win Butler και Regine Chassagne των Arcade Fire συμπυκνώνουν όλα τα θέματα της παράξενης πλοκής της (δίψα για έλεγχο, αφοσίωση, φήμη και δόξα) στο συνταρακτικό track τους, “Abraham’s Games”.
  The Story
  Η κινηματογραφική μεταφορά του εφηβικού εκδοτικού φαινομένου, “The Hunger Games” (του 1ου δηλαδή, μέρους της τριλογίας της Suzanne Collins, το οποίο τον περασμένο χρόνο πούλησε μόνο στην Αμερική 8,2 εκ. αντίτυπα ξεπερνώντας σε πωλήσεις τις σειρές Harry Potter & Twilight), περιγράφει πώς η εξουσία ελέγχει τους υπηκόους της. Σαν τιμωρία μετά από μια εξέγερση ενάντια στην πρωτεύουσα, η κυβέρνηση διοργανώνει μια μονομαχία μέχρι θανάτου, μεταξύ 24 παιδιών –ηλικίας  από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ–, από τα οποία μόνο ένα θα επιβιώσει. Είναι οι ετήσιοι Αγώνες Πείνας που μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση. Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο –και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

  

Η συνέχεια της ταινίας ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ, με πρωταγωνιστές τους Jennifer Lawrence (Winters Bone), Liam Hemsworth και Josh Hutcherson, στις οθόνες των κινηματογράφων στις 22 Μαρτίου.