8 Μαρ 2012

Ως την Κυριακή των Βαΐων η "Κυρά της θάλασσας”

“Κυρά της θάλασσας” Aπό το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη.
 Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις που παρουσιάζει το Διάχρονο της Μαίρης Βιδάλη, στα πλαίσια της Σπουδής 2 Ίψεν, με την “Κυρά της θάλασσας” υπό την αιγίδα της Νορβηγικής πρεσβείας.
Το κείμενο είναι κλασικό δείγμα συμβολικού ρεαλισμού. Η Ελίντα Βάγκελ (1888) καλείται να διαλέξει ανάμεσα στον “έρωτα από την θάλασσα” και στην “ευθύνη που δημιουργεί η γήινη καθημερινότητα”.
 Οι αιώνες περνούν, αλλά οι θάλασσες και οι επιλογές καιροφυλακτούν μέσα στις ψυχές όλων μας. Εσείς ποιον δρόμο θα διαλέγατε; Παρουσιάζεται σε πρωτόπαικτη μετάφραση της Εύας Γεωργουσοπούλου, διδασκαλία Γιώργου Βούρου – Μαίρης Βιδάλη, σκηνικά – κοστούμια Χάρη Σεπεντζή, μουσική Τατιάνας Μανωλίδου και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή. Βοηθός Σκηνοθέτης ο Γιάννης Τραμπίδης. Με τους Μαίρη Βιδάλη, Βύρωνα Κολάση, Γιάννη Τραμπίδη, Τάκη Λιατζιβίρη, Μαρία Μαλλούχου, Χρήστο Μαραθιά, Ελένη Γιαλαμά. Ξένος ο Παύλος Ευαγγελόπουλος. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 6:30μμ.
 Η «Κυρά της Θάλασσας» είναι η μοναδική παράσταση που συνεχίζεται στο Διάχρονο Θέατρο ως την Κυριακή των Βαΐων.
Οι παραστάσεις “Βρικόλακες”, η «Σπασμένη Κούκλα» καθώς και η παιδική παράσταση “Οι νέες περιπέτειες της Κοκκινοσκουφίτσας», ολοκληρώθηκαν.
 Ως την Κυριακή των Βαΐων ισχύει το εξής πρόγραμμα: Διάχρονο Μαίρης Βιδάλη:
Πυθέου 52 Ν. Κόσμος (στάση μετρό: Άγιος Ιωάννης)
 τηλ. 2107233229
"Η Κυρά της Θάλασσας" Ίψεν με τους Μαίρη Βιδάλη, Βύρωνα Κολάση Παρασκευή, Σάββατο στις 9μμ, Κυριακή στις 6:30μμ
Είσοδος 20 € και 15 €
Διάρκεια παράστασης: «Κυρά της Θάλασσας»: 2 ώρες