9 Φεβ 2012

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού υπέβαλε χθες σύσσωμο το ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Γερουλάνο. Την απόφαση παραίτησης έλαβε το ΔΣ, με πρόεδρο τον Γ. Μπαμπινιώτη, προχθές το βράδυ, υπό το βάρος των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει το ΕΙΠ μετά τη μείωση του προϋπολογισμού. Στην επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Πολιτισμού, Εξωτερικών και Οικονομικών, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το ΔΣ δεν αντέχει πλέον να αντιμετωπίζει ευθύνες που δεν του ανήκουν και την απροθυμία στήριξης του μόνου ιδρύματος προβολής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

«Το να εγκαταλείπει κανείς το σκάφος την ώρα της κρίσης, είναι η πιο εύκολη επιλογή. Το να μένει και να μάχεται με όσα μέσα έχει στη διάθεσή του, είναι αυτό που τον καταξιώνει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, προσθέτοντας: «Το ΔΣ του ΕΙΠ θεωρεί ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία του ιδρύματος με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ για το τρέχον έτος. Δεν μπορούμε, συνεπώς, παρά να αποδεχθούμε τις παραιτήσεις των μελών του». Σημειώνεται ότι το ΔΣ ζητά προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ.

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Γερουλάνος κάνει λόγο για επαναπροσδιορισμό του ρόλου του ΕΙΠ στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού που θα συμπέσει με την ανανέωση των μελών του ΔΣ.-ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: