18 Μαΐ 2011

Έδωσαν πάλι αλκοόλ σε ανήλικους στο Ρέθυμνο!

Η τραγωδία με το 16χρονο κορίτσι που βρήκε τον θάνατο ανήμερα του Πάσχα λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, δεν έγινε μάθημα για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Ρεθύμνου που εξακολουθούν να προσφέρουν οινοπνευματώδη ποτά σε ανήλικα παιδιά για να κερδίσουν μερικά ευρώ παραπάνω!
Κατά την διάρκεια ελέγχων σε 18 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας διαπίστωσαν ότι σε τρία από τα καταστήματα δεν υπήρχαν πινακίδες που να προειδοποιούν για την απαγόρευση κατανάλωση οινοπνευματωδών σε άτομα κάτω των 17 χρόνων, ενώ σε ένα από αυτά εντοπίστηκε ανήλικος στον οποίο είχε σερβιριστεί αλκοόλ!

Σε βάρος των ιδιοκτητών σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί Προστασίας Ανηλίκων, οι οποίες κοινοποιήθηκαν και στον δήμο Ρεθύμνου με το ερώτημα της αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας.
Οι εντατικοί έλεγχοι για την προσφορά οινοπνευματωδών σε ανήλικους πελάτες εντάθηκαν μόλις πριν από ενάμισι μήνα, μετά τον θάνατο της άτυχης 16χρονης στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου εξαιτίας καρδιακής ανακοπής λόγω δηλητηρίασης από υπερβολική περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα της.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια: