17 Απρ 2011

Καλό σου ταξίδι μάγκα μου Νικόλα.

Όταν έχεις βρεθεί στην ζωή σου για αρκετά χρόνια πίσω από μία κονσόλα και ένα μικρόφωνο ένος ραδιοφωνικού σταθμού και η αποστολή σου είναι να παίξεις καλό Ελληνικό τραγούδι, τότε καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εστί Νίκος Παπάζογλου.
Τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα. Το στούντιο και το κοινό που σε ακούει γεμίζουν με ένα μουσικό άρωμα και μια φωνή από ένα μοναδικό υλικό που δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς .

Όποιος προσπαθήσει να το κάνει απλά, θα βρεθεί στο πουθενά, γιατί ο Νίκος Παπάζογλου είναι μοναδικός και ιδιαίτερος. Απλά τον ακούς και συζητάς με τον εαυτό σου . Ταλεντάρα λες ο Σαλονικιός με το μπαγλαμαδάκι στο χέρι και το κόκκινο μαντιλάκι του, με ψυχή και απέραντη αγάπη κάνει αυτό που κάνει.

Άντε πότε θα γίνει μια συναυλία του να πάω να τον ακούσω και να τον δώ από κοντά λες στον εαυτό σου. Χωρίς πολλά λόγια γεμίζει άνετα συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές με την μοναδική παρουσία του και τα διαχρονικά τραγούδια του.

Ο Νικόλας σήμερα όμως έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων. Ο μόνος που δεν τον γούσταρε ήταν ο κομπλεξικός καρκίνος και τον πήρε από κοντά μας στα 63 του χρόνια.

Νικόλα έγραψες ιστορία και μας άφησες κληρονομιά σπουδαία τραγούδια που ο καρκίνος δεν μπορεί να τα νικήσει με τίποτα, γιατί ο μάγκας είσαι εσύ . Καλό ταξίδι Νικόλα κάπου θα βρεις μπαγλαμαδάκι εκεί που πας για να συνεχίσεις.


Θανάσης Χρήστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: