23 Νοε 2010

«Το καταραμένο φίδι και άλλες μελωδικές ιστορίες

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου
Αίθουσα συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου«Παρνασσός»
«Το καταραμένο φίδι και άλλες μελωδικές ιστορίες»
Τραγούδια και ιστορίες με αφορμή την ιστορική παράσταση του Ελληνικού Χοροδράματος σε χορογραφία Ραλλούς Μάνου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι
«Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι», παρουσιάζονται
στην αίθουσα συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου«Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα), στις 8 Δεκεμβρίου ώρα 8μμ.

Στην εκδήλωση τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι θα ερμηνεύσουν
ο Δώρος Δημοσθένους και η Αναστασία Μουτσάτσου με την συμμετοχή των Άγγελου Τριανταφύλλου (πιάνο – ενορχήστρωση), Δημήτρη Τίγκα (κοντραμπάσο), Άρη Ζέρβα (τσέλο), Μάριου Δαπέργολα (βιόλα) και Σπύρου Τζέκου (κλαρινέτο), μελών του σχήματος “The Guillotinas”.

O ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο
«Ένα Προσωπικό Θέατρο Σκιών», που κυκλοφόρησε το Black Duck για τον Καραγκιόζη, με κείμενα των: Νίκου Εγγονόπουλου, Γιάννη Τσαρούχη, Δημήτρη Μυταρά, Ίωνα Δραγούμη, Μανώλη Ρασούλη, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Λουδοβίκου των Ανωγείων, Γιώργου Κορδέλλα και άλλων.

Παράλληλα θα υπάρχει προβολή βίντεο με στιγμιότυπα της παράστασης από την παράσταση που δόθηκε το 2002 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών (Αναβίωση χορογραφίας Βούλας Μωραγέμου, Ανδρέα Πέρη).

Τον «συντονισμό του μπερντέ» έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση που φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο Black Duck Multiplarte (Χρήστου Λαδά 9α) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με τα σκηνικά και τα κουστούμια, που είχαν πλαισιώσει την παράσταση
«O Καραγκιόζης και το Καταραμένο Φίδι» του «Ελληνικού Χοροδράματος» της Ραλλούς Μάνου.
Μία έκθεση που υπενθυμίζει τη συνεργασία της Ραλλούς Μάνου με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, ο οποίος φιλοτέχνησε τα σκηνικά και τα κοστούμια με την εικαστική συνδρομή του Ευγένιου Σπαθάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: