13 Οκτ 2010

Θανάσης Γκαϊφύλλιας«Αυτά που ρωτάς»


ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, έντεκα χρόνια μετά την τελευταία προσωπική του δουλειά, επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα διπλό άλμπουμ, το «Αυτά που ρωτάς – Ζωντανά στο Κύτταρο» από τη Lyra, την εταιρία από την οποία ξεκίνησε την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι.
Μία σπάνια ζωντανή ηχογράφηση, από τις εμφανίσεις του Θανάση Γκαϊφύλλια στο Κύτταρο τον χειμώνα που πέρασε. Ένα άλμπουμ- σταθμός για τον καλλιτέχνη, που γεφυρώνει μια διαδρομή 38 χρόνων αφού ο Γκαϊφύλλιας ήταν παρών και στο ξεκίνημα της πολυτάραχης ιστορίας της γνωστής μουσικής σκηνής.
Συμμετέχουν οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (φωτο) ερμηνεύοντας με τον μοναδικό τους τρόπο παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης και της Κάτω Ιταλίας καθώς και η Λήδα Χαλκιαδάκη σε δύο ντουέτα με τον Θανάση Γκαϊφύλλια.
Εκτός από τον Θανάση Γκαϊφύλλια παίζουν οι μουσικοί: Άλκηστις Ραυτοπούλου (μουσική επιμέλεια, πιάνο, φωνητικά), Φώτης Μυλωνάς (μπάσο, φλάουτο, φυσαρμόνικα, φωνητικά), Γιάννης Ζερβός (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: