12 Σεπ 2010

Γιάννης Ανδρόνογλου «travelling»

Γιάννης Ανδρόνογλου
«travelling»

Το “travelling” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του κιθαρίστα Γιάννη Ανδρόνογλου και κυκλοφορεί από τη Legend Classics.
Σε αυτό, ο σολίστας Γιάννης Ανδρόνογλου, ερμηνεύει εννέα δικές του συνθέσεις για κιθάρα, κάποιες από τις οποίες εμπνέονται από παραδοσιακούς ελληνικούς σκοπούς (ζωναράδικος, μαντηλάτος, μπαϊτούσκα).

Ο ίδιος σημειώνει γι’ αυτή την έκδοση: «Το traveling αποτελεί κατάθεση της άποψής μου για την ελληνική μουσική παράδοση όσον αφορά την απόδοση των θεμάτων και των ρυθμών με την κλασική κιθάρα, καθώς και προσωπικών μου στιγμών. Φιλοδοξεί να ταξιδέψει τον ακροατή, με αεράκι ελληνικό…»


Για την ερμηνεία του Γιάννη Ανδρόνογλου έχουν γραφτεί μεταξύ άλλων: «κιθαριστική μυσταγωγία… επίδειξη τεχνικής και μουσικής φλόγας, η ερμηνεία του σε μεταφέρει σε μια άλλη, πιο έντονη πραγματικότητα» και «ξεχώρισε για τη μέγιστη επαφή του με το κοινό, χάρη στη βαθιά και πηγαία μουσικότητά του, τον μεγάλο του ήχο, μα κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή και σπάνια σοβαρότητα αντιμετώπισης του κάθε κειμένου που εκτελεί».
Ο Γιάννης Ανδρόνογλου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας και ξεκίνησε από μικρός τις σπουδές του στην κιθάρα, δίνοντας το πρώτο του ρεσιτάλ και συμπράττοντας ως σολίστ με ορχήστρα δωματίου σε ηλικία 13 ετών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Magister Artium- Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum- Salzburg. Έχει αποσπάσει πανελλήνια και διεθνή βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξαιρετικές κριτικές. Από το 2007 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών. Από 2010 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: