7 Σεπ 2010

Συναυλία στο Λυκαβηττό για τον Βσίλη Τσιτσάνη

Μεγάλη συναυλία για τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας, διοργανώνεται στο Θέατρο του Λυκαβηττού την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης από την γενέτειρα του τα Τρίκαλα.
Συγκεκριμένα στη μεγάλη αυτή γιορτή μνήμης στο Βασίλη Τσιτσάνη τραγουδούν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Μαριώ, Μπάμπης Στόκας, Μπάμπης Τσέρτος και η Μαίρη Λίντα καθώς, και ο κορυφαίος μουσικός στο μπουζούκι Μανώλης Καραντίνης.
Τα τραγούδια θα αποδώσει η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης που ειδικεύεται στην παρουσίαση του έργου του μεγάλου λαϊκού συνθέτη και έρχεται από τα Τρίκαλα, την πόλη που είναι γεμάτη από τη μορφή και τη δημιουργία του, ειδικά για τη μεγάλη αυτή βραδιά στο Λυκαβηττό.
Στη συναυλία θα επιχειρηθεί η αυθεντική εκτέλεση των έργων του Τσιτσάνη με μελέτες πάνω στις ηχογραφήσεις που άφησε ο ίδιος και πρωτεργάτη το στενό του συνεργάτη τον αριστοτέχνη στο μπουζούκι Κώστα Παπαδόπουλου, ο οποίος εκτελεί σε τρίχορδο μπουζούκι όπως ακριβώς ο μεγάλος Έλληνας «δάσκαλος».
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει αγαπημένα μεγάλα τραγούδια του από τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» και τα «Καβουράκια», ως τη «Νοσταλγία», «Βάρκα γιαλό», «Γειά σου καΐκι μου», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Πέφτεις σε λάθη», «Τι σήμερα, τι αύριο τι τώρα», «Γιατί με ξύπνησες πρωί», «Είμαστε αλάνια», «Απόψε κάνεις μπαμ», «Μάγισσα Τσιγγάνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: